trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Vistas krēmzupa ar pupiņām

Tad nu tā! Kādu laiku manā virtuvē bija iestājies miers. Protams, neesmu medmāsa un ķēkša vienā personā. Tagad izskatās, ka pamazām atgriežos savas ķēkšas pienākumos ar labu kompāniju un 2 pudelēm šampanieša.
Taču tas netraucēja pagatavot krēmzupu, šokolādes kūku un vēl vistas rullīšus sarkanvīnā, pa vidam vēl Milēdijai apgriezt čolku un matiem galus. Kā viņai izdodas mani pierunāt uz matu griešanu, neprasiet. Taču tā nav pirmā reize un šodien iztikām bez liekiem stresiem, nevienam nekur nebija jāskrien, nevienam nepiemetās laringīta lēkme utt.
Tad nu tā. Pirmais ko pagatavoju ir šī krēmzupa. Sanāca tā, ka vakar nedaudz sapinos savā meistarībā. Gribēju uzcep atkauloto cāli ar attiecīgu pildījumu. Viss jau bija baigi skaisti, tik pie šūšanas darbiem sapratu, ka esmu to darbiņu no nepareizās puses uzsākusi - rezultātā, cālis cepot pārplīsa uz pusēm. Šitādu tak nevar cilvēkiem acīs rādīt. Bet gards bija bez gala un malas. Tas nu ir fakts!
Tad nu man palika pāri apmēram puslitrs vistas buljona, ko lieliski izlietoju zupā.
Tad nu - vistas krēmzupa ar pupiņām un saldo krējumu!

Tātad, mums vajadzēs:
4-5vidēji lielus kartupeļus
1papriku(man bija 1/2 no lielas paprikas)
1(mazā) bundža konservēti tomāti
2 vidēji burkāni
3 ķiploku daivas
500ml saldā krējuma
500ml vistas buljona
2 bundžiņas konservētas pupiņas

Pagatavošana pagalam vienkārša. Nomizo dārzeņus, sagriež un liek katlā. Pārlej ar ūdeni, pieber sāli un liek vārīties.




Kad dārzeņi uzvārījušies pievieno bundžiņu konservētos tomātus un vistas buljonu. Un turpina vārīt līdz dārzeņi ir mīksti.



Kad dārzeņi mīksti, nokāš un sablenderē. Pievieno sāli/cukuru pēc garšas un liek atpakaļ uz uguns. Pievieno pupiņas, nolejot šķidrumu, un saldo krējumu. Uzkarsē, piespiež ķiploku un gatavs.









Ātri, vienkārši un garšīgi. Visi ēda, pat Milēdija, kas pupiņas neēd.
Labu apetīti!

1 komentārs: