trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Vistas filejas rullīši sarkanvīnā

Tad nu tā, vakara noslēgumā vistas filejas rullīši sarkanvīnā.
Šis viņķelis man bija aizķēries no tās nelaimīgās reizes, kad jaukā vakarēšana beidzās ar laringīta lēkmi un slimnīcas apmeklēšanu. Tā nu neizdzertais vīns atradās ledusskapī. Ārā liet - neļauj taupīgais latvietis, savukārt izdzert. Nu nē... ei nu sazin kādi piedzīvojumi pēc tam var sagaidīt. Tad nu nolēmu realizēt šo vīnu kādā mērcē. Paklejoju pa i-neta dzīlēm un uzdūros visnotaļ vienkāršai receptei. Vistas filejai, kas pildīta ar sieru, pārlieta ar sarkanvīnu un cepeškrāsnī iekšā. Uzrunāja. Tad nu ķēros pie gatavošanas - secinājums, bērni norija un prasīja vēl papildporcijas. Mēs šokā.
Nu jā... teiciens, ka vīns uzlabo apetīti, laikam šoreiz būs patiess.
Tātad, mums vajadzēs:
4 palielas vistas filejas
100gr siera
~100-150ml sarkanvīns
ķiploks
sīpols
garšvielas(pipars, sāls, baziliks, laurulapa)

Vistu sagriež uz pusītēm un viegli izklapē, kā karbonādi. Apkaisa ar sāli, pipariem un nedaudz bazilika. Vienā malā uzliek apmēram 2 stienīšus siera un plānās strēmelītēs sagrieztu ķiploku. Cik daudz, tas no paša garšas atkarīgs.
Un šo rullīti smuki sarullē, kārto cepeštraukā.




Kad viss sakārtots, pieberu kādu melno piparu graudu, lauru lapu un pārkaisu ar 1 sagrieztu sīpolu un pāri palikušajiem ķiplokiem. Pārlej ar vīnu un liek cepties apmērm 220grādos kādas minūtes 40.



Vīns fileju iekrāsos smuki leilā. Servēju ar svaigiem dārzeņu salātiem. Vidējais bērns noēda 3!! porcijas, visi pārējie pa 2 porcijām vismaz. Lūk ko dara vīns!
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru