sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Vārītais krēms

Tuvojas Lieldienas, lai neteiktu, ka tās jau ir rīt.
Bija man te viens plāniņš ko pagatavot, taču ņēma un izrubīja elektrību, veselam kvartālam. Ko nu pa tumsu gatavos, to ko ļoti labi zin un māk. Tā nu savārīju lielu katlu ar bukstiņbiezputru. Kamēr to noēd, laiciņš paiet. Un skat, brīvdienas jau arī klāt.
Ārā laiciņš silts un saulains, sagribējās savējos palutināt ar kādu našķi. Ar kādu kūku. Tad nu sadomāju par kūku kuras viena no sastāvdaļām ir vārītais krēms. Šo krēmu esmu gatavojusi vairākkārt un esmu atzinusi par labu esam. Šoreiz izmēģināju to lietot kūkā un cept. Atzinu par labu esam. Protams, nevar gaidīt, ka šis krēms līdzināsies veikalos nopērkamajām krēma bulkām. Taču kopējā garša ir laba.

Tātad, mums vajadzēs:
300ml piena
3 olas
3 ēd.k. miltu
3 ēd.k. cukura
1 ēd.k vaniļas cukurs
150gr sviesta
vaniļas esence

200ml piena ielej katliņā, piepilina dažas piles vaniļas esences un uzvāra.
Bļodā, kuru var karsēt ūdens peldē iesit trīs olas un pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti vaniļas cukuru un sakuļ. Pēc tam pievieno 3 ēdamkarotes(bez kaudzes) miltus un 100ml piena. Visu rūpīgi samaisa.





Pec tam lēnām pielej uzvārijušos pienu klāt. Samaisa un liek ūdens peldē karseties līdz krēms sabiezē. Karsējot iesaku lēnām maisīt, jo krēmam niķis pierauties pie bļodas malām. Kad krēms sabiezējis to strauji jāatdzesē. Es parasti ielieku vai nu bļoda ar aukstu ūdeni vai turpat izlietnē.



Kad krēms atdzisis mazakā bļoda sakuļ 150gramu sviesta ar 1 ēdamkaroti cukura. Pec tam sviestu pievieno vārīta krēma masai un kārtīgi sakuļ. Nu lūk, krems gatavs. Smērē kūkās, pildi eklēros vai cep plātsmaizēs. Ja krēmam pievieno izkausētu šokolādi, sanāks vārītais šokolādes krēms.




Mūsmājās iecienītais vārītais krēms. Iesaku pievienot kausētu šokolādi un vispār... kūkas draudz palikt bez krēma!

13 comments:

  1. Pec Jusu receptes ir taisits jau daudzreiz,citu pat nemekleju-paldies!

    AtbildētDzēst
  2. mja, bus jaizmegina , esmu cepusi daudz kuku , bet ar sadu varita krema recepti vel ne, Paldies , pameginasu!!!

    AtbildētDzēst
  3. Kaut kas leenam meistarojas, tagad gaidam kad sabiezes :d Oome jau staiga apokart un diezgan skeptiski skatas uz visu :d

    AtbildētDzēst
  4. vai krēms būs biezs un no biskvīta ruletes ārā netecēs?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Krēms ir gana biezs, esmu pildījusi eklēros, par ruleti grūti pateikt. Sliecos domāt, ka varētu tomēr tecēt ārā.

      Dzēst
  5. Kolosāls krēms un galvenais ka ātri!
    Paldies

    AtbildētDzēst
  6. Milss paldies garsoja loti labi!

    AtbildētDzēst
  7. Pirmo reizi mūžā gatavoju ko tādu un man sanāca. :) Un galvenais, ka ļoooti garšīgs.

    AtbildētDzēst
  8. Tikko izmēģināju šo recepti - ĻOTI GARŠĪGI!!!
    Paldies :)

    AtbildētDzēst
  9. ljoti laba recepte, sanaaca kaa vajag, vieniigi ja grib tadu lielaaku kuuku pildiit un veel dekoreet, tad ar sho daudzumu ir pamaz. Naakareiz taisiishu 2x vairaak:)

    AtbildētDzēst
  10. Zitinj kur jūs pērkat vaniļas esenci, jo mūsu mazpilsētiņas veikalā vaniļas esenci nevar iegādāties

    AtbildētDzēst
  11. Superlaba recepte, sanāca ar pirmo mēģinājumu. Paldies par recepti :)

    AtbildētDzēst
  12. Pēc šīs receptes sanāk pat ja parastā piena vietā ņem auzu pienu.Krāsa gan ir ne tik izteikti dzeltena, bet drīzāk brūngana

    AtbildētDzēst