piektdiena, 2011. gada 15. aprīlis

Vaniļas pudiņš

Šodien sakārojās ko saldu desertā. Zemenes šampanieša želejā mani rosinājušas izvirst uz desertiem. Jau pilna galva ar idejām, ko un kā varētu pagatavot. Žēl tikai, ka rokas pa īsu visam šim pasākumam. Ceru, ka tās idejas nekur nepazudīs un sagaidīs savu kārtu realizēšanai.
Vaniļas pudiņš mūsmājās ir cieņā. Bieži gan negatavoju, bet nu šoreiz sakārojās. Agrāk gatavoju no gatavajiem maisījumiem, kas nopērkami veikalos. Pēdējais bija pirkts pavisam nesen, Maximā pa 0.19ls paciņa. Taču nepameta doma par pašas pagatavoto. Lai arī paciņās nekas tāds briesmīgs nelikās, tomēr garša, manuprāt, bija labāka pašgatavotajam pudiņam. Tik viens mīnuss, manis gatavotais pudiņš nebija tik stingrs kā no paciņas gatavotie. Bet garša atsver visu...
Tātad, mums vajadzēs:
500ml piena
3tēj.k kartupeļu cietes
4 ēd.k. cukura(var aizstāt ar vaniļas)
2 olas dzeltenumus
3 tēj.k. sviesta
šķipsna sāls
dažas piles vaniļas esences

Katliņā, kurā vārīs pudiņu, ieber visas sausās sastāvdaļas. Šķipsnu sāls, 3 tējkarotes kartupeļu cietes, un 4 ēdamkarotes cukura. Es aizstāju 2 cukura karotes ar vaniļas cukuru. Pēc tam pievieno 500ml piena un kārtīgi samaisa. Liek uz uguns katlu un maisot karsē līdz sāk biezēt. Jāmaisa visu laiku, lai nepiedg. Kad sāk vārīties, pakarsē kādu minūti un ņem katlu no uguns nost.





Divus olu dzeltenumus viegli sakuļ. Tad pievieno divas ēdamkarotes no karsētā piena maisījuma, samaisa un tad liek katliņu atpakaļ uz uguns. Maisot pievieno olu masu. Maisot karsē līdz masa sabiezē un vēl kādu minūti ļauj pakarsēties. Ņem nost no uguns.






Pēc tam pievieno vaniļas esenci(ja neizmanto vaniļas cukuru, tad esence jālej vairāk par dažām pilēm) un pievieno 3 tējkarotes sviesta. Visu kārtīgi samaisa un ļauj atdzist ik pa laikam apmaisot. Es ieliku aukstā ūdens bļodā, lai ātrāk atdziest.



Atdzisušo pudiņu pārliek deserta traukos un liek ledusskapī, kā minimums uz vienu stundu sabiezēt kā nākas. Pēc tam servē galdā ar ko vien kārojas. Ogu mērcēm, šokolādes mērcēm vai kādu ķīseli.


Mūsmājās tika servēts ar dzērveņu ķīseli. Ātri, nesarežģīti un garšīgi.
Lai labi garšo!

6 komentāri:

  1. Dikti labs! Paldies! ;)

    AtbildētDzēst
  2. Ļoooti, ļoooti garšīgs!

    AtbildētDzēst
  3. Kādu sviestu jūs izmantojāt? Ļoti gribētu aizņemties receptīti :)

    AtbildētDzēst
  4. Labs, labs, labs...un nepiedega. Super!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par recepti! Man gan kaut kas noiet greizi beigās - pudiņš sanāk gards un tumīgs, kad uzvārās, bet vēlāk atdziestot (ārpus ledusskapja) viņš paliek pēkšņi pavisam šķidrs. Ir kādi ieteikumi? :) Taisīju jau 2x, abas reizes tā notiek

    AtbildētDzēst