trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Šokolādes kūka ar vārīto šokolādes krēmu

Šīsdienas uzdevums numur viens! Uzcep kūku ar kārtīgu šokolādes krēmu. Prātā pārcilāju gan šā gan tā, beigās paliku pie zināmas klasikas - vārītais krēms. Tik uzlaboju ar kausētu šokolādi. Kā par brīnumu, sanāca bez liekas mātes vārdu pieminēšanas. Torte nav sarežģīta, tik cik čakars vārīt to krēmu.
Bērni norija katrs pa diviem gabaliem. Man gan vietas pietika vienam un es labprātāk devu priekšroku vistai sarkanvīnā!
Bet nu šī kūka varētu kļūt par manu favorītkūku starp šokolādes kūkām. Burvīga savā klasiskajā viekāršībā!
Tātad, mums vajadzēs:
biskvītam
6 olas
6 ēd.k. cukura
200gr. šokolādes
2 ēd.k. miltu

krēmam
3 olas
300ml piena
3 ēd.k. miltu
3 ēd.k. cukura
1 paciņa vaniļas cukura
150gr. sviesta
200gr šokolādes
papildus
dzērveņu ievārījums( vai jebkurš cits skābs ievārījums)

Sākumā pabgatavo kūkas biskvītu. Biskvīts aizgūts jau no iepriekš ceptas kūkas. Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu.
Šis biskvīts liekas pagalam vienkārš un garšīgs.
Sākumā ūdens peldē izkausē 200gr. šokolādes. Man bija tumšā šokolāde.


Pēc tam, 6 olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pievieno 6 ēdamkarotes cukura un sakuļ kārtīgā gogelmogelī.



Tad saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno 2 ēdamkarotes miltu. Jā, tik tiešām 2 ēdamkarotes miltu. Man bija ar nelielu kaudzīti. Un samaisa.

Tad pievieno izkausēto šokolādi un izmaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un pievieno šoko masai. Lēnām iecilā iekšā, lej veidnē un liek apmēram 180grādos kādas minūtes 30 cepties. Līdz biskvīts gatavs un iedurot kociņu, tas paliek sauss.




Izcepto biskvītu liek malā dzesēties un gatavo krēmu.

3 olas saputo ar 2 ēdamkarotēm cukura un 1 paciņu vaniļas cukuru.


Apmēram 200ml piena liek vārīties. Atlikušo 100ml piena un 3 ēdamkarotes miltu pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa.



Kad piens uzvārījies, to nedaudz padzesē un tad pa bišķiņam lej klāt olu masai un nepārtraukti samaisa. Pēc tam bļodu ar iegūto olu masu liek ūdens peldē karsēties. Karsē līdz masa sabiezē. Uzmanību!! iesaku visu laiku lēnām maisīt, lai masa nepierauj pie bļodas apakšas un neveidojas nesmuki kunkuļi. Kad masa sabiezējusi to liek aukstā ūdens peldē atdzesēties. Jāatdzesē diezgan strauji.




Kamēr pusgatavais krēms dzesējas, izkausē 200gramus šokolādes. Man bija viena tumšā un viena piena.
Kad masa atdzisusi, atsevišķā bļodā sakuļ mīkstu sviestu ar 1 ēdamkaroti cukura. Kuļ, līdz cukurs gandrīz izkusis. Pēc tam pievieno atdzisušajai krēma masai un kārtīgi samaisa.




Nu lūk, vārītais krēms gatavs, ko var izmantot visos saldajos. Bet ja grib šokolādes vārīto krēmu, tad pievieno izkausēto, atdzisušo šokolādi un kārtīgi samaisa. Brīdinu, iegūtais krēms ir nāvīgi gards!!!

Nu lūk. Tagad tik atliek smērēšanas darbi. Biskvītu pārgriež uz pusēm, vienu pusi apsmērēju ar dzērveņu ievārījumu un pēc tam liku šoko krēmu. Otru ripu virsū un vēlreiz kārtīgi apzieķēju ar atlikušo krēmu un ledusskapī iekšā, lai ievelkas.





Šokolādes kūka gatava. Bērni notiesāja katrs par 2 gabaliņiem.
Lai labi garšo!

10 comments:

  1. Es tacu nevaru vairs seit lasit:D,bus vien jacepj ,tikai kas ies pec sokolades un sviesta uz veikalu?:)

    AtbildētDzēst
  2. man ka vienmer biskvits nesanak, jo saplok...redzes kada garsa bus manai kukai?!

    AtbildētDzēst
  3. Tev nesanāk biskvīts tad necep nemaz kūkas,jo ši kūka nav viena no vienkāršākajām!!! :)
    Šādas kūkas jācepj tikai ja to māk izdarīt!!!

    Bet kūkas garša varēja būt nedaudz izteiktāka,jo kūkas garša bija tāda pati kāda citām šokolādes kūkām.

    Ceru uz kautko interesantāku un atšķirīgāku......

    AtbildētDzēst
  4. Hey!
    Tā kā esmu diezgan jauna, bet gatavošana mani aizrauj, vēlējos paprasīt - Cik apmēram ilgi var uzglabāt kūku, kas pildīta ar varīto kremu? Pirmo reizi gatavoju vārīto krēmu, izmantoju šo recepti, sanāca vienkārši perfekti! Paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nūu, man tā grūti pateikt. Es esmu uzglabājusi dienas 3. Tas ir maksimums, jo ilgāk nav sanācis - noēd :)

      Dzēst
  5. Cik liela ir formiņa? Un cik ilgi kūkai jāievelkas? Varbūt var uztaisīt vakarā, ielikt ledusskapī, lai pa nakti pastāv? :)

    AtbildētDzēst
  6. Visgrūtāk bija ar krēmu...paņem daudz laika, bet gards gan :)

    AtbildētDzēst
  7. Taisiju jau 2x :) ļoti garšīga!!! paldies par recepti!

    AtbildētDzēst
  8. Paldies par recepti,tagad cepot kūkas tikai šo izmantoju. Viss vienmēr sanāk ļoti labi. Starp citu, šo krēmu var arī cem cukura mastikas likt. ;)

    AtbildētDzēst