pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Smilšu mīkla

Tā... īsumā. ātri pagatavojama mīkla! Es šo mīklu pārsvarā izmantoju plātsmaizēs. Tā man labāk garšo, kā rauga vai kārtainā mīkla. Un šķiet arī piemērotāka.


Tātad, mums vajadzēs:
 200gr. sviesta
100gr. cukura
300-350gr milti

Sviestam jābūt mīkstam istabas temperatūrā. Pievieno cukuru un miltus un visu samīca viendabīgā masā. Pēc tam mīklu ievieto ledusskapī vismaz uz kādām 30min.






Lūk, vienkārši un ātri. Es gan ledusskapī neturēju, jo uzreiz pielietoju!

5 komentāri:

  1. Vai pie smilšu mīklas liek klāt kartupeļu cieti?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es kartupeļu cieti nelieku. Vispār pirmo reizi dzirdu par to, ka liek cieti klāt. Zinu, ka biskvītam liek cieti, bet smilšu mīklai?? Doma tāda, lai būtu trauslāka, drupenāka?

      Dzēst
  2. Cik biezu to mīklu sarullēt?

    AtbildētDzēst
  3. Ka jums skiet, vai var izmantot miklai citus miltus ne kvieshu? Piemeram pilngraudu auzu?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Grūti pateikt. Gan jau, ka var. Neesmu pati mēģinājusi.

      Dzēst