pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Smilšu kūka ar bezē

Nereti ar mani ir tā, ka vakarā pēc kārtīgām vakariņām pie tējas krūzes pēkšņi atmostas manas garšu kārpiņas. Un tās pamostās ar skaļu brēcienu, gribu kaut ko garšīgu. Tūlīt!!
Ir jau labi, ja mājās ir kāds cepumiņš, kāda končiņa vienvārdsakot, kāds našķītis. Un šis našķītis spēj remdēt manas prasīgās garšu kārpiņas. Taču nereti ir tā, ka tas, kas pieejams, mājās nav tas, ko vēlas manas garšu kārpiņas. Uz veikalu doties - baiss slinkums. Tad nekas neatliek, kā lūkot ko pagatvot, jo mierīga nakts nebūs. Tas ir fakts!
Sviests ir, milti un cukurs ar - tātad varu pagatavot smilšu mīklu . Atliek tik sadomāt ko virsū likt...hmmm... zapte un ola?? Lai būtu!
Tātad, mums vajadzēs:
Smilšu mīkla
skābena zapte
olu baltumi
cukurs

Tad nu daudzumi bija šādi. Smilšu mīkla apmēram uz 500gramiem, tad nu 3 olu baltumi apmēram 200gr pūdercukura un mazā burciņa dzērveņu zaptes.

Smilšu mīklu vienmērīgi izklāj uz plāts. Uzsmērē pa virsu zapti un liek cepties apmēram kādos 180grādos uz minūtēm 20.

Tikmēr olas baltumus sāk kult un pamazām pievieno pūdercukuru. Sakuļ stingrās putās.



Pēc 20 minūtēm izvelk plātsmaizi laukā. Virsū uzklāj olu masu un liek atpakaļ cepties. Sākumā 15minūtes 180grādos cepu, pēc tam temperatūru pazemināju uz 150grādiem un cepu vēl kādas 15 minūtes.





Nu lūk, garšu kārpiņas gavilēja un mierīgs naktsmiers garantēts! Bezē nebūs tāds kraukšķīgs tas būs mīksts, bet stingrs.
Labu apetīti!

1 komentārs: