pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Slinkie tīteņi

Kārtīgs bērnudārza ēdiens!
Par slinkajiem tīteņiem biju dzirdējusi daudz. Taču ļoti ilgu laiku vairījos to pagatavot. Man tas likās, kas pagalam sarežģīts. Nopietni. Man vieglāk bija pagatavot parastos tīteņus, nekā riskēt un gatavot slinkos tīteņus. Taču tas bija līdz brīdim, kad saņēmos drosmi. Pagatavoju un kādu labu laiku, mani mīļie neredzēja kāposta tīteņus kā savas ausis. Arī cienītais šo brūvējumu atzīst par labu esam. Pie kam, viņa mamma tādu negatavo. 1:0 manā labā tas tā jokam par vīramātēm un "slinkajāmnekonemākošāmgatavot" vedeklām. Mana vīramāte jau sen pārliecinājusies, ka viņas dēls tiek labi barots.
Tad nu... slinkie tīteņi studijā jebšu kāposta un maltās gaļas sautējums ar rīsiem un burkāniem. Akurāt!
Tātad, mums vajadzēs:
Kāposts
burkāni
maltā gaļa
rīsi
sīpoli
ķiploki
tomātu mērce
garšvielas
taukvielas

Ar daudzumiem, tas katram individuāli. Man tākā 5 mutes jābaro, tad nu kopumā ņēmu pusi no palielas kāpostgalvas, kādus 4 nelielus burkānus, apmērma 500gr maltās gaļas(cūka), 3 nelieli sīpoli, 3 ķiploku daivas, kādas 4-5 ēd.k. tomātu mērces(man bija pašgatavotā), 1/2 glāze rīsu, sāls, pipari, cukurs un nedaudz sviesta.

Tad nu sameklē lielo grāpi un izkausē nedaudz sviesta. Sakapā 1 sīpolu un 1 ķiploku daivu un beru katlā apcepties.


Kamēr sīpols un ķiploks uz lēnas uguns apcepas, sagriež kāpostu un ber katlā iekšā. Pēc tam notīra un sarīvē burkānus un ber katlā iekšā. Samaisa.




Rīsiem noskaloju lieko cieti un beru iekšā katlā. Pieleju apmēram 2 glāzes ūdens, piebēr sāli/cukuru, samaisa un uz lēnas uguns sautē līdz rīsi un kāposti pusmīksti. Ja sautēšanas laikā, liekas, ka šķidrums par maz, pielej vēl nedaudz ūdeni.



Kad kāposti un rīsi pusmīksti, nogriež uguni pavisam mazu un turpina sautēt. Tikmēr sagriež atlikušos sīpolus un ķiplokus. Pannā izkausē nedaudz sviesta, ber sīpolus ar ķiplokiem apcepties. Kad tie sāk kļūt caurspīdīgi pievieno malto gaļu. Pieber nedaudz sāli, piparus un fiksi apcep. Tiklīdz gaļa gandrīz apcepusies, pievieno tomātu mērci. Ja izmanto veikala pirkto, iesaku likt pēc garšas. Kādu 1-2 ēdamkarotes. Samaisa un pannas saturu pievieno katla saturam. Samaisa, pa garšo pēc garšas vai netrūkst sāls/cukurs un sautē līdz rīsi un kāposts mīksts - pa zobam.









Nu lūk! Apmēram stundas laikā sātīgs sautējums gatavs. Servē galdā ar skābu krējumu.
Labu apetīti!

10 comments:

  1. Ko tādu gatavoju pirmo reizi un sanāca ļoti garšīgi!Paldies autorei!

    AtbildētDzēst
  2. mans variants: visu so masu pirms varisanas,samica kopa un sataica kotlesu pikas apcep uz pannas ka kotles,apbrunina un tad vara kamer risi gatavi.ed ar skabo krejumu

    AtbildētDzēst
  3. Es tik tom.mērces vietā pieliku 2 tējk. tom.pastas un gaļai piebēru bišķi maltu papriku. Sanāca ļoti gardi. Vīrs līdz vakaram izēda visu katlu :)
    Liels paldies par recepti ;)

    AtbildētDzēst
  4. Paldies! Man arī garšīgs sanāca!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par recepti. Garšīgi sanāca!

    AtbildētDzēst
  6. Labs paeediens un aatri pagatavot :) Paldies par ideju. Garsho tik pat gardi kaa orgjinaals, bet krietni aatraak pagatavot un kameer 30 min uz pliits top gatavs var sakaartot virtuvi un saldo aatri uzraut... Muusmaajaas tie kas nav pieradushi pie LV eedieniem eeda ka mutes vien kusteejaas un 2 porcijas njeema :)

    AtbildētDzēst
  7. Paldies! Tiešām labs variants :) Garšoja LIELISKI! :)

    AtbildētDzēst
  8. Laba un ātra recepte.
    Galvenais viegli un garšīgi pagatavojama.

    AtbildētDzēst
  9. Ļoti laba recepte! Garšīgi. Viegli un ātri oagatavojams ēdiens.

    AtbildētDzēst