piektdiena, 2011. gada 1. aprīlis

Šķoviņš jebšu sautējums

Drīz manam medmāsiņas ietērpam būs vajadzīgi ielāpi. Pagalm nonēsājies būs, jo lazarete sit augstu vilni.
Starp zālēm un inhalācijām pamanījos uztaisīt arī pusdienas. Protams, kā jau praktiskais latvietis - uz vairākām dienām.
Vislabāk šādās reizēs noder sautējumi. Vienalga kādi. Vīramātes mājās tos sauc par šķoviņiem. Pamatā kāposts, burkāns, kartupelis un nedaudz gaļas. Sātīgi un daudz.
Es ar, šodien tieši to arī pagatavoju. Kāposts, burkāns, kartupelis un gaļa, kā arī zaļie zirnīši. Sautējot nevilšus aizdomājos par vasaru, kad būs jaunie kāposti, burkāni, kartupelīši arī zaļie zirnīši...mmmmm... Bet nu pagaidām jāiztiek ar to kas ir.
Tātad, mums vajadzēs:
Cūkgaļu
kāposts
burkāni
kartupeļi
zaļie zirnīši
sviest
sīpoli
ķiploki
garšvielas

Ar daudzumiem ir tā, ka jāskatās, cik daudz taisa. Man bija apmēram 500gr. cūkas šķiņķa gabals, 1/2 palielas kāpostgalvas, 3 vidēji lieli burkāni un kādi 5-6 vidēji kartupeļi. 1 paciņa saldētie zaļie zirnīši, bet var izmantot arī konservētos. 2 nelieli sīpoli un 2 ķiploku daivas.
Sākumā sagriež gaļu vidēji lielos gabalos. Uzkarsē pannu, un liek cepties. Pārkaisot ar sāli un pipariem. Kad gaļa jau apcepusies brūna, pievieno sagrieztus sīpolus un sagrieztus ķiplokus.





Lielā katlā izkausējam apmēram 100gr. sviesta. Sagriež kāpostus, burkānus un liek sautēties. Kad kāposti nedaudz sakritušies, pievieno apcepto gaļu un zaļos zirnīšus, ja tie ir saldēti. Ja konservēti, tad pievieno sautējumam pašās beigās.






Pasautē kādas 30 minūtes, tā lai viss nedaudz sakrītas. Nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos, pēc tam pievieno sautējumam. Un uz lēnas uguns sautē, līdz viss gatavs. Ja liekas, ka šķidrums par maz, var pieliet vārītu ūdeni.


Pašās beigās pievieno sāli/cukuru pēc garšas.


Nu lūk, sātīga maltīte gatava. ātri tas nav, bet neprasa arī visu laiku stāvēt pie plīts.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru