otrdiena, 2011. gada 26. aprīlis

Siera zupa ar pupiņām un desu

Šodien galīga neoma. Kaitina viss un visi, par spīti jaukajam laikam aiz loga. Vīrs jau paspēja nopukstēt, ka vajag mums izkasīties, lai es varu nolaist tvaiku. Bet man pat tam nepietiek spēka un kaitina. Laikam nejaukās kakla sāpes pie vainas.
Lai nu kā, tomēr ģimeni bez pusdienām neatstāju. Parasti šādās reizēs es izliekos par beigtu, ģimenes pabarošanu uzticot vīram.
Par šo recepti izlasīju vienā žurnālā. Tad nu lūgtum. Fiksa zupele, mājinieki novērtēja atzinīgi.
Tātad, mums vajadzēs:
4 vidēji kartupeļi
2 vidēji burkāni
1 bundžiņa konservētu pupiņu
500ml vistas buljona
1 paciņa kausēta siera
200ml saldā krējuma
7-8 medniekdesiņas
1 sīpols
2 ķiploku daivas
dilles
garšvielas

Vistas buljonu var aizstāt ar vistas buljona kubiciņiem. Taču tākā man bija pasvārīts vistas buljons, tad labāk izmantoju to.
Notīra un sagriez kartupeļus ar burkaniem. Ber katlā un pielej apmēram 2 l ūdens. Ja izmanto buljona kubiciņus, tad iesaku liet kādus 2,5l ūdens. Un liek vārīties.



Sīpolu ar 1 ķiploku daivu smalki sakapa un uzkarsēta pannā liek apcepties. Kamēr sīpoli apcepas, sagriež desu ripiņās un pievieno pannas saturam. Uz lēnas uguns ļauj cepties kādas minūtes 7-10. Pēc tam pievieno pupiņas un pakarsē kādas 5 minūtes.





Kamēr cepinājās desa, tikmēr ir uzvārijies ūdens katlā ar kartupeļiem un burkāniem. Tad pielej vistas buljonu, vai arī pieber vistas buljona kubiņus. Ļauj visam uzvārīties un pievieno desa ar pupiņām un turpina vārīt, līdz kartupeļi ar burkāniem mīksti. Pēc tam pievieno kausēto sieru, samaisa līdz izkusis un pievieno saldo krējumu. Uzkarsē, pagaršo vai pēc garšas ir ok. Vai pietiek sāls/cukurs. Pievieno sakapātas dilles un piespiez atlikušo ķiploku daiviņu. Griez uguni nost un ļauj zupai kādas 5min. ievilkties.









Nu lūk, nesarežģīta, sātīga zupiņa. Prieks, ka manējie to novērtēja. A es iešu piktoties tālāk. Ar tējas krūzi un medu.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru