otrdiena, 2011. gada 19. aprīlis

Siera krēmzupa ar šampinjoniem un vistu

Jorprojām mēģinu sadraudzēties ar šampinjoniem. Pēc vakardienas sacepuma, kas tika atzīts par labu esam, šodien izmēģināju uzvārīt zupu. Bija man te palikušies daži šampinjoni pāri, nelaidīs tak mantu postā. Tā nu nobriedu pagatavot krēmzupu. Tākā joprojām mēģinu ar tiem dadraudzēties, neriskēju gatavot pliku šampinjonu krēmzupu. Atļāvos šo mantu šķaidīt ar vistas buljoniņu un kartupelīti ar burkāniņiem, un kausēto sieru. Galarezultātā sanāca neslikta zupiņa. Bērni jau atkal nošokēja, apēda pa divām porcijām. Nu ko, laikam jau garšoja. Man pašai arī, ko tur liegties! Tagad vismaz satiekot šampinjonus, pasveicinu.
Tātad, mums vajadzēs:
Vistas buljona
Vistas fileju
kartupeļus
burkānus
šampinjonus
kausēto sieru
sīpolu
ķiploku
garšvielas

Ar tiem daudzumiem atkal ir tā, ka jāskatās individuāli, cik liels katls. Uz manu 3l ktalu bija kādi 200(?) grami šampinjoni, 1l vistas buljona, 2 vistas filejas, kādi 6 kartupeļi un 2 palieli burkāni. 1 vidēji liels sīpols, 2 nelielas ķiploku daivas un no garšvielām sāls, cukurs, karijs. Ak jā, izmantoju kādu pusotru paku Dzintara kausēto sieru, klasisko.

Tad nu sākumā nozimo un sagriež kartupeļus ar burkāniem. Liek katlā, pārlej ar ūdeni, tik cik lai nosegtu. Pieber nedaudz sāli un liek vārīties.


Kamēr vārās kartupeļi ar burkāniem, sagriež sīpolu un ietaukotā, uzkarsētā pannā liek apcepties. Tiklīdz sīpoli kļūst caurspīdīgi pievieno sagrieztus šampinjonus un kādas minūtes 5 pacepj pēc tam pievieno katla saturam un vāra līdz kartupeļi ar burkāniem ir mīskti.






Kad kartupeļi un burkāni mīskti ņem katlu no uguns nost un nokāš. Biezumus sablenderē un lej atpakaļ katlā. Tad pievieno buljonu. Es pievienoju vistas, taču to var aiztsāt arī ar dārzeņu buljonu. Man bija apmēram 1l vistas buljona un pielēju klāt vēl dārzeņu novārījumu. Taču šķidrumu/biezumu regulē pēc paša ieskatiem un vajadzības.



Kad vajadzīgais biezums/šķidrums panākts, liek katlu uz uguns un  pievieno kausēto sieru.

Vistas fileju sagriež maz mazītiņos gabaliņos, pieber sāli un kariju, un liek uz pannas cepties. Tikko vista viegli apcepusies, pievienojam ķiploku, nedaudz pakarsējam un griežam uguni nost. Pēc tam vistu pievieno zupai.




Nu lūk. Zupa praktiski gatava. Uzkarsējam un pagaršojam vai sāls/pipars/cukurs ir ok. un servējam galdā. Vistas fileju var aizstāt ar baltmaizes grauzdiņiem.

Tāds nu bija mans  otrais mēģinājums sadraudzēties ar šamopinjoniem.
Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Ļoti,ļoti garšīga zupa,šis būs vēl viens iecienīts zupas veids mūsu ģimenē!!!

    AtbildētDzēst