pirmdiena, 2011. gada 25. aprīlis

Puķkāposta sacepums

Brīvdienas ir laba lieta, tikai nedaudz traucē, jo izjūk stabilais ikdienas ritms. Un ja pa vidu svētki stvētāmi, tad pavisam dienas ritms nojucis. Kurš vairs atceras, ko ēdis un ko dzēris. Nedaudz tāda nogurdinoša un vēderu nospiedoša sajūta. Jo šādās reizēs ir divi varianti. Pirmais, esi bezjēgā pārēdies. Otrais, tieši pretēji, neko lāga ēdis neesi, tikai tik, cik saknakstijies pa malu malām. Bērni nedaudz šo lietu disciplinē, kamēr mazi. Tagad, kad jau paaugušies, tie lieliski pielāgojas knakstīšanai pa kaktiem.
Tad nu šodien labojos un štukoju ko galdā celt. Būs viena kārtīga ēdienreize un punkts. Ok. brokastīs šamie kāroto olu vietā dabūja auzu pārslu putru. Ļaunā es! (he he)
Mājās mētajās kāds vārīts kartupelis, kāds tomāts un puķkāposts. Tad nu saštukoju vienu maltīti, ko manējie uzņēma ar sajūsmu. Vecakais bērns atteicās no cīsiņiem pie sacepuma. Redz ka ir, kad bērniem kādu laiku nedod dārzeņus... joks.
Tatad, mums vajadzēs:
1 galviņu puķkāposta (vārītu)
10 vārīti kartupeļi
4 tomāti
2 ķiploku daivas
100gr siers
200ml saldā krējuma
zaļumi
sāls

Ja kartupeļi un puķkaposts nav vārīti, tad tos ieteicams uzvārīt. Var jau likt nevārītus, tik gatavošana aizņems vairāk laika. Var tikai nedaudz apvārīt un tad cep. Vienvārdsakot, kā vēlas tā dara. Kopējo garšu diez vai tas ietekmēs.

Tad nu tā, cepamtrauku ietauko ar sviestu, margarīnu vai eļļu un sagriez pabiezās šķēlēs kartupeļus. Pēc tam uzgriež, arī pabiezās, šķēlēs tomātus. Sakapā ķiploku un uzkaisa virsū tomātiem. Var nedaudz uzbērt sāli un piparus, ja ir tāda vēlme.


Pēc tam kārto virsū puķkāpostu. Pārkaisa ar rīvētu sieru, pārlej ar saldo krējumu un liek sakarsēta cepeškrāsnī cepties. Cepu kādos 220 grādos kādas 40 minūtes.



Gatavu pārkaisīju ar sakapātam dillītēm un servē galdā.


Vienkāršāks par vienkāršu. Ideāls veids, kā apēst neapēstos kartupeļus un puķkāpostu, kas iepriekš vārīts. Mūsmājās puķkaposts aiziet uz urrā. Reti, kad kaut kas paliek pāri, lai cepinātu sacepumus. Tad nu šodien nevienam ātrāk nerādīju, kamēr nebija uzcepts.

Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru