sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Lieldienu ķiršu kūka

Kā jau teicu, vakar sagribējās palutināt savējos. Nolēmu izcept vienkrāšu, bet gardu ķiršu kūku. Viss kas nepieciešams ir smilšu mīkla un vārītais krēms un ķirši. Galdā cēlu vēl siltu, un nozuda zibenīgā ātrumā.


Tātad, mums vajadzēs:
500gr smilšu mīklas
vārītais krēms
saldēti ķirši

Ja ieprieks nav nopirkta gatava, tad pagatavo smilšu mīklu . Pēc tam pagatavo vārīto krēmu . Kad tas izdarīts, tad ņem kūkas formu, taja izklāj mīklu. Tad pa virsu uzsmērē varīto krēmu un virsū uzber saldētos ķiršus. Cep apmēram 180grādos kādas 30-35 minūtes.




Lūk, tieši tik vienkārši, cik vienkārši var būt. Ilgākais ir vārītā krēma pagatavošana. Ķiršu vieta var izmantot citas ogas vai augļus. Man patika, ka skābenie ķirši kliedēja kopējo kūkas saldo garšu.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru