piektdiena, 2011. gada 8. aprīlis

Cūkgaļa dzērveņu un sarkanvīna marinādē

Tikko mani nodēvēja par ļauno caurbiru. Nu jauks kompliments, es jums teikšu(klusām ķiķinu).
Tik jauks, ka nojuka visa doma, ko vēlējos šeit uzrakstīt.
Šodien gatavoju gaļu. Saldētavā mētājās dzērvenes un vēl bija tas nelaimīgais vīns. Čujs, ņuhs un poņa, nelika mierā šīs divas lietas savienot un iemērkt tajā gaļu. Protams, par iznākumu nebiju īsti pārliecināta, taču nolēmu riskēt. Gala rezultātā marināde sanāca laba. Tik gaļa nedaudz pārcepu - bija pasausa, bet tā bija mana vaina. Taču šo marinādi atkārtošu, kad atsāksies grila sezona.
Tātad, mums vajadzēs:
 1/2kg Cūkgaļu(vislabāk kakla karbonāde)
sauja dzērveņu
100ml sarkanvīns
1-2 ķiploku daivas
garšvielas(virces, koriandrs, melnie pipari)
sāls
cukurs

Sagatavo marinādi. Paņem dažas virces, koriandru, piparus, sauju dzērveņu un 1 lielu vai 2 mazas ķiploku daivas ar 1-2tēj.k. cukura un sablenderē viendabīgā masā.





Pēc tam pievieno 100ml sarkanvīna. Gaļu sagriež vidēji lielos gabalos un pielej klāt marinādi. Samaisa un ļauj kādu nepilnu stundu marinēties. Apmēram pusstundu pirms cepšanas, piebēru sāli.







Pēc tam gaļu kārto uz iesmiņiem vai liek vnk. cepeštraukā un cep apmēram 200grādu karstumā, līdz gaļa mīksta. Es nedaudz pārcepu un galarezultātā gaļa nedaudz izkalta. Taču garša bija laba.



Nu lūk, servēju galdā ar svaigiem dārzeņu salātiem. Galvenais, lai negadās, kā man - sapīties savā miestarībā un gaļu pārcept.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru