trešdiena, 2011. gada 9. marts

Pildīta vistas fileja cepeškrāsnī

Otrs mans šodienas šedervs. Pildīta vistas fileja cepeškrāsnī. Pagalam vienkārša maltīte, bet varen glauna paskatā.




Tātad, mums vajadzēs:
4gab. vistas filejas
1/2 paprikas
3 ķiploku daivas
1 ēd.k. eļļas
1/2tēj.k. kanēlis
2 tēj.k. saldās paprikas
1,5 tēj.k. sāls
pipari

Vistas fileju nomazgā un ar asu nazi iegriež kabatiņas. Liek bļodā un apber ar pipariem. Samaisa.

Pēc tam pievieno 1 ēdamkaroti eļļas.
Sagatvo garšvielu maisījumu no 1/2 tējakrotes kanēļa, 2 tējkarotēm saldās paprikas un apmēram pusotras tējkarotes sāls. Samaisa un ber virsū vistas filejai. Kārtīgi visu saberzē un ļauj 5minūtes ievilkties.

Tikmēr sagriež šķēlītēs 3 ķiploku daivas un salmiņos sagriež apmēram pusi paprikas. Pēc tam to sapilda izveidotajās kabatiņās.

Pannā ieklāj folliju, saliek vistu un liek cepties. Es liku kādos 200grādos apmēram uz 30 - 35 minūtēm. bet viss atkarīgs, kāda mājās cepeškrāns. Ideāli, ja ir vēl grill funkcija, tad cepšanas beigās šo fileju var nedaudz pagrillēt.

Lūk, ātri, bez liekas piepūles pagalam glaunas vakariņas garantētas. Es servēju galdā ar rīsiem un savu pašsabrūvēto mērci. Taču lieliski garšos arī ar svaigiem dārzeņu salātiem. Ja grib pikantāku, iesaku 1tējkaroti saldās paprikas aizstāt ar kādu asāku paprikas piedevu.

Lai labi garšo.

3 komentāri:

  1. Interesanta versija.. es nupat uztaisīju mazliet neveselīgāku varsiju ar siera pildījumu.
    Ļoti garšīgi sanāca :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Siers, lietojot to ar mēru nav neveselīgs, ja vien nav problēmas ar lieko svaru

      Dzēst
  2. Uztaisīju šādu, tikai bez kanēļa un iekšā vēl piegriezu olīves, paldies par ideju :)

    AtbildētDzēst