trešdiena, 2011. gada 9. marts

Paprikas/tomātu mērce ar siera un žāvētas vistas pārpalikumiem

Nu tad tā. Notikumi norisinās tik strauji, ka grūti izsekot. Diemžēl ne jau priecīgie notikumi mani apsēduši. Saprotams, ka gatavošana līdz ar to aizvirzās otrajā vai pat ceturtajā plānā. Taču, kā par brīnumu šodien atradu spēkus sevī kaut ko pagatavot. Pat nedaudz tākā aizrāvos un mirkli nedomāju par apkārt esošajām lietām. Tad nu padalīšos ar abzolūti vienkāršu mērci. Par šo jau iedomājos vakar un brīdī, kad gribēju brist pakaļ trūkstošām lietām, mani nocēla no trases. Šodien, kad daudz maz jutos stabila un pārliecināta, ka nekas nenotiksies, atcerējos par šo mērci. Protams uz veikalu netiku, tapēc gatavoju no tā, kas mājās bija pieejams un kas manuprāt sader kopā. Mērce labi garšos ar rīsiem vai makaroniem.
Tātad, mums vajadzēs:
apmēram 2 nelielas paprikas (man bija pusotra)
1 800gr. bundža konservētu tomātu
100gr. skābais krējums
75gr kamambēra siera
apmēram 1 kūpināts vistas šķiņķītis
1 vidējs sīpols
2 ķiploku daivas
sāls
pipari
cukurs

Sākumā smalki sakapā sīpolu un 1 ķiploku daivu. Uzkarsētā pannā nedaudz ielej eļļas un liek cepties sīpolus ar ķiploku. Tikmēr sagriež papriku.
Kad paprika sagriezta pievieno klāt pannas saturam un cep līdz paprika ir pusmīksta. Apmēram kādas 15 minūtes. Pēc tam pievieno konservētos tomātus. Šķidrumu nenolejot un uz straujas uguns karsē apmēram 10minūtes.

Kad mērce sautējusies minūtes 10, pievieno sāli, cukuru, piparus un skābo krējumu. Samaisa un uz mazas uguns pasautē minūtes 5. Tikmēs sagriež gaļu un sieru. Pēc tam tos pievieno mērcei un uz lēnas uguns karsē kamēr siers izkusis. Tad piespiež vienu ķiploku daivu un kārtīgi samaisa. Slēdz uguni nost un servē galdā.
Nu lūk, maltīte gatava! Vistas vietā var izmantot šķiņķi, kamambēra siera vietā var izmantot kausētom skābā krējuma vietā, saldo. Praktsiki, kas mājās ir, to liek kopā un sautē nost.
Labu apetīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru