otrdiena, 2011. gada 8. marts

Mencas fileja tomātu mērcē

Tā... ledusskapja krājumi iztukšoti. Sagribējās kaut ko aukstam galdam. Mirklis pārdomu un bija skaidrs, ka pie sirds ietu zivs tomātu mērcē. Ar siekalām mutē atceros bērnībā ēstās brētliņas tomātu mērcē uz svaigas baltmaizes. Tad likās, ka nekas gardāks uz pasaules, jau nu noteikti nav.
Šobrīd brētliņas tomātu mērcē neriskētu pirkt un ēst. Gan jau ka būtu baisa vilšanās. Tapēc labāk pašai pagatavot, tiesa ne brētliņas, bet mencu tomātu mērcē. Mmmm, garšoja labi, it sevišķi šodien, kad pēc visiem pārdzīvojumiem un lazaretes(kārtējām) būšanām, beidzot tikām mājās.
Tad nu, menca tomātu mērcē, studijā!!!

Tātad, mums vajadzēs:
~1kg mencas filejas
500gr tomātu mērce
2 vidēji lieli sīpoli
sāls
pipari
eļļa
milti

Mencas fileju, bet var izmantot jebkuru citu zivi un ne tikai fileju, sagriež vidēji lielos gabalos. Apkaisa ar sāli un ļauj mirkli pastāvēt. Pēc tam uzkarsē pannu, uz šķīvja izber nedaudz miltus un apvārtot tajos zivs fileju, liek cepties. Apcep no abām pusēm un kārto cepeštraukā vai kādā citā traukā, kuru var karsēt.
Pēc tam sagriežam sīpolus un liekam uz pannas apcepties. Pieberam nedaudz piparus un cepam līdz sāk kļūt caurspīdīgi. Pēc tam pievieno tomātu mērci un apmēram 50ml ūdens. Un uzkarsējam. Tad ar šo mērci pārlejam pāri zivij. Trauku pārklājam ar folliju un liekam uz kādām 15-20minūtēm sakarsētā cepeškrāsnī (~180grādi) pasautēties. Var arī katliņā uz lēnas uguns sautēt.
Nu lūk, var ēst arī siltu. Taču lieliski garšo arī auksta ar svaigu maizi un kafiju...mmmm... Pie tomātu mērces var pievienot arī rīvētus burkānus. Taču es iztiku bez. Tāpat labi garšoja.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru