ceturtdiena, 2011. gada 3. marts

Lazanjas rullīši ar liellopa gaļu jebšu viltotie cannelloni

Mūsmājās sākušās bonifācija brīvdienas. Vīram 2 nedēļu atvaļinājums ar visām tām izrietošajām sekām. Kaut kā maltītes gatavošana atvirzās otrajā plānā.
Pilns ledusskapis ar produktiem, kurus vajadzētu apēst, taču prātā raisās aizvien jaunas un jaunas receptes. Tākā arī mājās visu laiku neuzturos, saprotams, ka visi uzkrājumi mazinās 2 reiz lēnāk.
Par lazanjas rullīšiem man doma radās labu laiku atpakaļ. Taču kā jau minēju, vēl tak zupa un vēl šis tas ko vajadzētu apēst. Šodien nenoturējos un realizēju savu ieceri. Tagad 3 dienas jātukšo visi krājumi, gribot negribot.
Šiem rullīšiem pamatideja kā cannelloni, taču 2reiz lielāks čakars. Jo lazanjas plāksnes jāapvāra, gaļa iepriekš jāsacep + mērce. Bet gala rezultātā sātīga maltīte.
Tātad, mums vajadzēs:
lazanjas plāksnes
Liellopa gaļa(vislabāk fileja)
kamambera siers
konservēti tomāti
siers
saldais krējums
sviests
sīpols
ķiploks
eļļa
sāls
pipari

Tā, ar daudzumiem ir tā, skatoties cik daudz paši vēlas. Man bija kādi 24lazanjas rullīši. tad nu attiecīgi 24 plāksnes lazanjas, apmēram 400grami liellopa gaļas. Vislabāk fileja, bet nu man sanāca šķiņķa gabals. 250ml saldais krējums, 1 mazā bundža konservēto tomātu, 100gr. siers un kādi 70gr.( puse no 125gr.) kamambēra siers. 1 vidēji liels sīpols, 1 paliela ķiploku daiva, 50gr. sviests un kādas 2-3ēd.k. eļļas. Sāls, pipars pēc garšas.

Bet šos daudzumus var variēt pēc sirds patikas.

Sākumā sagriežam gaļu stienīšos un uz straujas uguns, apkaisot ar sāli un pipariem, apcepjam.


Gaļu liekam malā un ņemam katlu ar ūdeni. Katlā apvārīsim lazanjas plāksnes. Ūdeni uzvāram, ielejam apmēram 2 ēdamkarotes eļļas un pa plāksnēm mērcējam iekšā. Katliņš ar ūdeni uz mazas uguns turpina vārīties. Tiklīdz plāksnes kļūst mīkstas, ņem laukā. Tākā man uz dēlīša vienlaicīgi varēja salikt 3 plāksnes, tad nu mērcēju pa 3 plāksnēm. Taču ja vietas ir vairāk, droši var likt vairāk. Tik jāuzmanās no salipšanas.


Kad pirmās plāksnes izķeksētas, liekam iekšā nākošās. Tikmēr uz izmērcētajām lazanjas plāksnēm vienā malā liekam gaļu un satinam rullītī.



Cepeštrauku ieziežam kārtīgi ar svietu. Apmēram 25grami. Un kārtojam satītos lazanjas rullīšus. Tākā kārtoju divās kārtās, tad starp kārtām uzkaisiju nedaudz siera.






Kad visi rullīši satīti, gatavo mērci. Smalki sakapā sīpolu un ķiploku. Pannā izkausē 25gramus sviesta un liek apcepties sīpolu un ķiploku. Tikmēr tomātiem nolej šķidrumu un sasmalcina. Vai nu ar dakšu vai ar rokām, vai ar asu nazi. Pievieno pannas saturam, pievieno sāli/cukuru/piparus pēc garšas un karsē 5 minūtes. Tikmēr sagriež kamambēra siera un pievieno pannas saturam. Kad siers izkusis pievieno saldo krējumu un uzkarsē. Kad mērce gatava pārlej pāri lazanjas rullīšiem, pārkaisa ar sieru un liek 200grādu uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30-40minūtes.












Nu lūk, pēc diezgan laikietilpīga procesa gardas un sātīgas vakariņas gatavas. Protams, var izmantot īstos cannelloni. Liellopa gaļas vietā izmantot jebkuru citu vai malto gaļu. Brīvs fantāziju lidojums.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru