trešdiena, 2011. gada 23. marts

Brokastu karstmaizes

Šodien ir trešdiena. Citi to sauc par mazo piektdienu. Man vienalga kāda diena, vēl 4 dienas, kad dzīve atgriezīsies ierastajā ritmā. Patreiz manu māju liek uz ausīm un rīti sākas neierasti agri. Priekš manis neierasti agri. Lai gan priecājos, ka rīts nesākas kā agrāk, ar unisonā dziedātu Latvijas himnu. Nē nu, patriotismam nav ne vainas un tā, bet nu 7 no rīta 10 riezes pēc kārtas klausīties "Dievs svētī Latviju" ir par daudz pat vis vis vis patriotiskākajam latvietiem. Šorīt mani modināja unisonā dziedāts "Kur tu teci gailīti" un "Hei pepij", tiesa gan, tikai piedziedājums.
Lai nu kā, skaidrs ir viens - mazie mošķīši ir mājās. Un ja jau mazā piektdiena, tad piektdiena. Lai top karstmaizes!
Runājot par karstmaizēm. Šo ideju nošpikoju no viena māmiņu foruma. Izmēģināju un secināju, ka ļoti lieti noder visādu desu/sieru/gurķu/gaļu pārpalikumu izlietošanai. Pie kam visai prātīgā veidā. Viena mana draudzene visus šos sierdesgurķgaļu pārpalikumus izcep pīrāgos, nosaucot tos par atkritumpīrādziņiem. Ja jūs zinātu, cik tie ir gardi. Tad nu princips līdzīgs, tik nosaukums smalkāks - brokastu karstmaizes!

Tātad, mums vajadzēs:
desa vai cīsiņi vai kas gaļveidīgs
siers
marinēti gurķi
majonēze
ola
kausētais siers
maize
margarīns(var iztikt)

Tad nu tā. Man bija cīsiņi, tad nu kādu pārīti smalki sagriezu. Piegriezu nedaudz marinēto gurķu un pierīvēju sieru. Daudzumi pēc pašu ieskatiem.



Pēc tam pievieno kausēto sieru, olu un majonēzi pēc paša ieskatiem. Samaisa un liek uz maizītēm virsū. Es pirms tam maizes šķēles nedaudz apsmērēju ar margarīnu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī kādos 180grādos 10-15minūtes.




Nu lūk, sātīgas un gardas karstmaizes gatavas. Variācijas var būt daž ne dažādas. Un lielisks veids kā atbrīvoties no visādiem desusierugaļasgurķu pārpalikumiem.
Labu apetīti!

5 komentāri:

  1. Super labi it īpaši draudzenes izdomātais nosaukums - atkritumpīrādziņi....

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par recepti riit taps mums brokastis :))

    AtbildētDzēst
  3. Paldies tev Zitinj, tavas receptes viss labaakaas visaa internetaa ;))

    AtbildētDzēst
  4. a var viņu likt mikroviļņu krāsni?

    AtbildētDzēst