otrdiena, 2011. gada 29. marts

Bānānu-ābolkūka

Lēnām un prātīgi tuvojas pavasaris. Es ceru, jo man jau tā slimošana ir do koklom. Nu jau atkal kārtējais vīruss apsēdis mūsmājas. Es gan naivi turpinu cerēt, ka jaunākajam bērnam tie ir zobi, bet nu iekšējā balss saka, ka nekādi zobi tie vis nav. Nu neko. Dzīvojam tālāk un vīna glāzes nomainam pret Teraflu karstajiem dzērieniem. Siera uzkodas nomaina zāļu ripas. Jauki, es jums teikšu.
Tad nu gatavošana kaut kā atvirzās otrajā plānā. Šodien uznāca kāre iepriecināt savas lazaretes iemītniekus ar ko garšīgu.
Bānāni bija, āboli ar un kaut kāda Moka ar, uzcepu gardu bānānu-ābolu kūku.

Tātad, mums vajadzēs:
150gr. mīksta sviesta
150gr. cukura
300gr. milti
125ml piens
3 olas
3 banāni
2 āboli
1 t.k. cepamais pulversi vai soda
1/2t.k. kanēlis
2 ēd.k. kafijas liķiera

Pagatavošana gaužām vienkārša! Ņemam bļodu un liekam iekšā 150gr. mīksta sviesta, 150gr. cukura un 3 olas. Visu rūpīgi saputojam viendabīgā masā.


Otrā bļodā sajaucam 300gr. miltus ar 1/2 tējkarotes kanēļa un 1 tējkaroti cepamā pulvera vai sodas. Samaisam un pievienojam sviesta-olu masai. Lēnām maisam un lejam klāt 125ml piena. Samaisam, pievieno 2 ēdamkarotes liķiera un atkal samaisa visu viendabīgā masā.



Pēc tam pievieno sagrieztus banānus un ābolus. Samaisa, ietauko veidni un lej veidnē. Cep apmēram 50min. 180grādos.




Nu lūk, samērā vienkārša, bet garda kūka. Vairāk gan atgādina kēksu. Ja gribas kūku "slapjāku" iesaku pievienot vairāk banānus vai ābolus. Var pievienot gabaliņos sadrupinātu šokolādi. Taču man galīgi tās neprasījās.
Lai labi garšo!

Ehhh, priekšaukts pie malas...kur palika mans medmāsiņas ietērps...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru