svētdiena, 2011. gada 13. februāris

Vistas spārniņi citrona un medus marinādē

Ak vai, kāds man vakar vakarā izvērtās vakars. Atcerējos saldos 16 tik ar šābrīža domāšanu. Iespaidu daudz un dažādu, vietējā kluba publika - kolorīta.
Lai vai kā, šodien visu dienu cīnos ar miegu. Brīdis ārā tā kā nedaudz spirdzināja manu garu, taču ne uz ilgu laiku. Bet es stipra, nepadevos un vēl vakariņās sadomāju vistu spārniņus cept. Ierastās majonēzes un medus-sinepju marinādes tākā nedaudz apnikušas. Jāpameklē ko jaunu. Līdz šim nebija sanācis pielietot citrona-medus savienību. Tapēc nolēmu izmēģināt šo variantu. Sanāca labi.


Tātad, mums vajadzēs:
1kg vistas spārniņu
1 citronu(1/2 citrona sulu un 1citrona mizu)
2 - 3 ēd.k. medus
4-5daiviņas ķiploka
pipari
sāls
eļļa

Spārniņus sagriež 3 daļās. Pašus galiņus vai nu met ārā, vai arī noglabājam līdz reizei kad vāra vistas zupu.

Pēc tam, spārniņus liekam bļodā un piespiežam 4-5daiviņas ķiploka, pierīvējam 1 citrona miziņu, sāls, pipari un apmēram 1 ēdamkarotes eļļas.

Pēc tam gatavoju marinādi. 2 ēdamkarotes medus sajaucu ar puscitrona sulu un samaisīju viendabīgā konsistencē. Pārlej pāri spārniņiem, visu rūpīgi samaisa un ļauj kādas minūtes 30 ievilkties.





Pēc 30 minūtēm kārto uz plāts un liek cepties, apmēram 200grādos kādu stundu.



Nu lūk, ātri, gardi un vienkārši. Tiem kas nemīl izteiktu citrona garšu, iesaku citrona mizu nelikt vai likt pavisam minimāli. Jo tā miza tik tiešām dod ļoti izteiktu citrona garšu.
Labu apetīti!

4 komentāri:

  1. Ļoti garšīgi, paldies! ;)

    AtbildētDzēst
  2. Izmantoju šo recepti tieši priekš jaunā gada :) Bija garšīgi.
    200 grādu temperatūrā, bija jau gatavs pēc ~40 min.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies Zitiņ! Am am am

    AtbildētDzēst