trešdiena, 2011. gada 23. februāris

Vīriešu dienas karbonāde

Ja kalendārs nemelo, tad šodien ir vīriešu diena, senāk to sauca par armijas dienu. Ja godīgi, šī diena man ne ar ko neatšķiras no pārējām dienām. Taču vakar vīrs noprasīja, ko es viņam uz šo vīriešdienu pagatavošu. Hmmm.... nē nu labi. Ja viņš tā vēlas un cer, man jau nav grūti.
Sākās pārdomas, ko tad. Ja var ticēt sensievu teikām, tad mīlestība iet caur vīrieša vēderu. Manam cienītajam patīk labi paēst. Tātad, jāapvieno patīkamais ar lietderīgo. Cept kūku...hmmm, nu nē. Uz Valentīna dienu jau bija. Labāk ko tādu gruntīgu ar ko pielikt kuņģi līdz ūkai. Un kas var būt labāks par karbonādēm.  Klasiku klasika.
Jau iepriekšējā vakarā biju izķeksējusi gaļas gabalu, kas sākumā izskatijās pēc karbonādes. Bet atkausējot secināju, ka ne tuvu karbonāde. Vells, ko nu! Lūkoju saldētavā, karbonādes vairs nav. Ir kakla karbonāde, tā jau ok, bet ko ar to atsaldēto gaļas gabalu iesākt. Mirklis pārdomu. Nē, nu ja gaļa tad gaļa un ķēros pie gaļasmašīnas. Rezultātā vakariņās cepta kakla karbonāde ar siera un maltās gaļas cepurīti! Viens gabals un esi pieēdies līdz ūkai. Nekāda diētošanās te nesanāks.
Tātad, mums vajadzēs:
Cūkas kakla karbonāde
cūkas maltā gaļa
siers
ķiploks
olas
rīvmaize
gaļas garšviela
sāls
pipari


Ar daudzumiem ir tā, ka tas katram individuali. Pēc maniem aprēķiniem uz 4 šķēlēm karbonādes vajag apmēram 100gr. maltās gaļas un 100gr. siera. Man bija nedaudz vairāk, tapēc palika pāri.

Tad nu tā! Sākumā sacepam malto gaļu ar sāli un pipariem. Pēc tam ieberam bļodā. Sarīvējam sieru un sajaucam ar malto gaļu, piesitot vienu olu klāt.






Pēc tam ķeramies pie karbonādes gabala. Sagriežam to apmēram viena pirksta platumā un nedaudz izklapējam. Kakla karbonāde vispār grūti padodas kalpēšanai, tapēc nav jēgas gaļu daudzīt. Vienkārši nedaudz izklapējam, kas klapējas. Apkaisam ar sāli.



Tad gatavojam ķiploka un gaļas garšvielu maisījumu. Izmanto sev iecienītāko gaļas garšvielas. ķiplokus, apmēram 2-3daiviņas notīra un sablenderē kopā ar garšvielām. Garšvielas liku kādu tējkaroti. Iegūto masu pa bikucītim liek virsū uz gaļas un apsmērē. Es parasti apsmērēju vienu pusi un nākošo gabalu lieku ar neapsmērēto pusi virsū.



Kad tas izdarīts, liekam karsēties pannu un nedaudz eļļas. Sakuļam olu, sagatavojam rīvmaizi. Gaļas šķēli iemērcam sakultajā olā, tad rīvmaizē un liekam uz pannas cepties.



Cep uz vidējas liesmas kādas 3-4min. katru pusi. Gaļu nevajag līdz galam izcept, tapēc tas laiks ir katram individuāls. Cik lielas gaļas šķēles. Taču vidējais laiks 3-4minūtes no katras puses, vidējā karstumā. Pēc tam, kad gaļa sacepta, cepeškrāns pannā izklājam folliju un kārtojam gaļas šķēles. Virsū liekam maltās gaļas un siera cepurītes. Cepeškrāsni uzkarsē līdz kādiem 180-200grādiem un cep 15-20min.





Nu lūk, gaļu gaļa gatava. Viena šāda šķēle un esi pieēdies līdz ūkai. Man pilnībā pietika ar pusi.
Ja grib tā pa sievišķīgo, tad droši maltās gaļas un siera masai var pievienot kādu papriku, tomātiņu. Nu tā, lai sulīgāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru