svētdiena, 2011. gada 20. februāris

Vaniļas mērce

Nu tā, esmu pusaizmigus, tapēc īsi. Vaniļas mērce - lieliska piedeva saldajiem ēdieniem, desertiem un augļiem.
Sākumā vaniļas mērce likās, kas pagalam sarežģīts, bet tagad, kad jau esmu iepraktizējusies nekā sarežģīta nešķiet. Šoreiz vaniļas mērci gatavoju kādam īpašam saldajam. par to gan vēlāk, tur tā plašāk jārunā.


Tātad, mums vajadzēs:
500ml vaniļas piena
3 olu dzeltenumi
1paciņa vaniļas cukura

vai
500ml piens
3 olu dzeltenumi
1vaniļas pāksts
60gr. cukura

Tātad! Lejam pienu katliņā un uzvāram. Otrā katlā ielejam ūdeni, kuru izmantosim ūdens peldei.

Kamēr piens sāk vārīties bļodā, kuru karsēsim ūdens peldē iesitam 3 olu dzeltenumus, pievienojam cukuru(tas vairāk pēc garšas) un saputojam.


Kad piens uzvārījies ļaujam tam kādas minūtes 5 padzist. Un tad pa ēdamkarotītei lejam klāt olu masai un intensīvi samaisam. Kapēc piens nedaudz jāpadzesē, tapēc lai ielejot karstu olas uzreiz nesarecētu.
Kad kādas 4-5karotes ir iemaisītas olu masā, tad lēnām, intensīvi maisot, pievieno pārējo pienu. Pēc tam bļodu liekam ūdens peldē lēni maisam un karsējam kādas minūtes 5-7. Masai nedaudz jāsabiezē. Neuztraucās, ja sākumā liekas, ka mērce ir šķidrāka, nekā gribētos. Atdziestot, tā sabiezēs.






 Nu lūk, nekā sarežģīta, bet garša...mmmm. Ceru, ka pārējās kuras šo mērci garšoja to apliecinās.
P.S tā kā negatavoju mājās, gatavošanas process sanāca tāds īss.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru