pirmdiena, 2011. gada 14. februāris

Sīpolmaizītes ar ķimenēm

Ja var ticēt kalendāram, tad šodien ir tā visu mīlētāju diena jeb Valentīndiena. Puķes dabūju, vīnu ar redzēs kas vēl vēlākā stundā notiksies.
Šodien visu dienu plosijos pa virtuvi. Vāriju zupu no ziemas krājumu sagatavēm, sacepu grauzdiņus, cepu maizītes un vēl kūku. Par kūku vēlāk, vēl tā briest ledusskapī bet padalīšos ar sīpolmaizes recepti. Pie siltas zupas kā reiz.


Tātad, mums vajadzēs:
800gr miltu
300ml piena
2ēd.k. eļļas
2ēd.k. cukura
2tēj.k. sāls
1pac. sausā rauga
2tēj.k. ķimenes
2-3 palieli sīpoli
pipari


Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Uzkarsētā pannā liek sīpolus, uzber nedaudz piparus un apcep zeltaini brūnus.




Bļodā ieber 2 ēdamkarotes cukura, 2 tējkarotes sāls, 2 ēdamkarotes eļļas un 2 tējkarotes ķimenes. Pēc tam pievieno apceptos sīpolus un visu kārtīgi samaisa.


Uzsilda 300ml piena un 1/4glāzes silta ūdens, kurā izšķīdina sauso raugu. Lej klāt bļodas saturam un samaisa. Pēc tam piesijā klāt apmēram 600gr. miltu.




Visu rūpīgi samīca, uz galda izber atlikušos 200gramus miltu un samīca viendabīgu mīklu. Mīklu mīca apmēram 10 minūtes. Pēc tam mīklu liek raudzēties 1-1.5h.



Kad mīkla uzrūgusi uzliek to vēlreiz uz galda, samīca un izveido garu "desu" . To sagriež mazākos gabalos no kuriem veido apaļas bulciņas. Vēlreiz uzraudzē un tad cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200grādos 20-25minūtes.








Nu lūk, siltas gardas maizītes. Ja grib ļoti intensīvu sīpolu garšu, tad jāliek vairāk sīpolu.
Lai labi garšo, jāiet testēt kūka.

1 komentārs: