sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Rīsu sacepums ar dārzeņiem un žāvētu gaļu

Ar sacepumiem ir tā, ka tie lieliski noder, ja mājās ir viss kaut kas pa bišķiņam un ko vajdzētu izmantot. Visu šo samiksējot kopā iegūstam pagalam sātīgu maltīti. Taču speciāli taisīt sacepumu un gādāt nepieciešamos produktu, manuprāt ir tieši pretēji, neizdevīgi. Parasti sacepumiem iepriekš kas jānovāra, jāsacepj utt. Galarezultātā lērums netīru trauku un pannu, kas jāmazgā.
Šodien sagribējās sacepumu, kā reiz, vakardienas rīsi bija palikuši pāri. Palūru, kas vēl atrodams un ideja par vakariņām skaidra. Nemaz negaidīju tik sātīgu maltīti.

Tātad, mums vajadzēs:
1-2glāzes rīsu
200gr. žāvētas gaļas
1 vidēji liela paprika
1 mazā bundžiņa konservēti tomāti
1 vidēji liels burkāns
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
200ml saldā krējuma
200gr. siera
sāls
pipari
eļļa

Sākumā, ja nav jau novārīti rīsi, tad tos novāra un pēc tam kārto cepeštraukā, kas iepriekš iztaukots. Es iepilināju nedaudz eļļas.

Burkānu sarīvē uz rupjās sakņu rīves, pēc tam viegli apcepj pannā. Kādas minūtes 3-4, tikmēr sagriež papriku un pievieno burkāniem. Turpina sautēt kādas minūtes 5-7 un tad pievieno tomātus. Tomātiem pirms tam nedaudz nolēju lieko šķidrumu. Pārkaisiju ar sāli, cukuru un pipariem un uz lēnas uguns turpināju sautēt minūtes 10.







Žāvēto gaļu sagriež palielos gabaliņos un liek uz otras pannas cepties. Sagriež sīpolus un pievieno gaļai.




Gaļu kādas 5-10minūtes pacepj uz vidējas uguns. Tikmēr nomizo 2 daiviņas ķiploku un sasmalcina. Vienu daiviņu pievieno dārzeņu pannai, otru gaļai. iesaku dārzeņiem ķiploku pievienot biegās, kādu minūti pasautēt un tad ņemt no uguns nost.


Kad visas satāvdaļas gatavas taisam mērcīti. Sarīvējam 200gr. sieru un pusi sarīvētā siera sajaucam ar saldo krējumu, to pēc tam pārlejam pāri rīsiem.





Pēc tam liekam virsū dārzeņus un tad pāri sacepto gaļu un pārkaisam ar atlikušo sarīvēto sieru. Uzkarsē cepeškrāsni un 200grādos cep kādas 20-25minūtes.





Lai labi garšo! Jāsteidzas tālāk baudīt meiteņu vakars!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru