otrdiena, 2011. gada 22. februāris

Maize ar speķi un saulē kaltētiem tomātiem vai viltotie pīrādziņi

Vakar bija tāda pagalam neizdevusies diena. Par ko man joprojām ir kauns, liels kauns. Ceru, ka viss tomēr nokārtosies.
Lai nu kā, bet sagribējās kaut ko ar ko piesiet dūšu. Bet tāds slinkums, tāds slinkums. Tā arī gribēju palikt, pie slinkuma, taču ja prātā iesēžas doma, tad ignorēt to vairs nespēju.
Nu ko, ķēros klāt pie gatavošanas. Rezultātā tiku pie maizītes ar speķi, sīpoliem un saulē kaltētiem tomātiem jebšu viltotiem pīrādziņiem. Jo smarža un arī garša tuvu tam, kāda ir speķa pīrāgiem.
Tātad, mums vajadzēs:
~800gr milti
300ml piena
2ēd.k. cukura
2. tēj.k. sāls
1ēd.k. eļļas
100gr. speķis
5-6pusītes saulē kaltēto tomātu
1 vidēji liels sīpols
1paciņa sausā rauga
pipari

Sākumā sagriežam mazos gabaliņos 100grami speķa vai žāvēta caurraudzīša un smalki sakapājam sīpolu. Liekam sakarsētā pannā cepties. Kamēr sīpols ar speķi cepās, sagriežam saulē kaltētus tomātus un pievienojam klāt pannas saturam. Pacepjam līdz speķis sāk taukšķēties un griežam uguni nost.



Pēc tam lielā bļodā ieberam 2 tējkarotes sāls, 2 ēdamkarotes cukura un šoreiz pielēju 1 ēdamkaroti eļļas, jo savs atukums būs no speķa. Tad pievienoju pannas saturu bļodā un kārtīgi samaisīju.


300ml vai krūzi piena uzsildam. glāzē ar 1/4 ūdens izšķīdinam sauso raugu un to visu pievienojam bļodas saturam. Samaisam un piesijājam apmēram 600gramus miltu.





Rūpīgi samīcam. Uz galda izberam atlikušos 200gramus miltu, liekam mīklu uz galda un sākam mīcīt. Mīcam minūtes 10, kuru laikā var daudz ko apdomāt un pārdomāt. Vismaz man tā bija un sajutos vēl draņķīgāk.
Kad mīkla samīcīta liekam to raudzēties. Apmēram 1-1.5h.



Kad mīkla uzrūgusi, izgāžam atkal uz galda un samīcam. Es izveidoju garu "desu" kuru sagriezu 2pirkstu platās šķēlītēs no kurām savirpināju bumbiņas. Patiesībā, vienalga kādu formu jūs piešķirat maizītei. Kad tas izdarīts, vēlreiz uzraudzējam un liekam cepties. 200grādos kādas 20-25minūtes. Pirms beigām, ja ir, var apsmērēt ar sviestu.







Nu lūk, viltotie pīrādziņi gatavi.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru