svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Kartupeļu sacepums

Tātad, ēdiens numur 2 - kartupeļu sacepums.
Gards paēdien gan kā piedeva, gan kā pamatēdiens. Šoreiz gatavoju kā piedevu gaļai. Taču šo recepti viegli var variēt pēc sirds patikas. Galvenais lai garšīgi kartupeļi trāpās.
Tātad, mums vajadzēs:
~1kg kartupeļi
200gr siers
200ml saldais krējums
50gr sviests
1 vidējs sīpols
1 nepilna tēj.k. kaltēti zaļumi
1 nepilna tēj.k. garšvielas kartupeļiem
nepilna 1/2 tēj.k. malts muskatrieksts
sāls
pipari

Sākumā nomizo un sķēlītēs sagriež kartupeļus. Pārāk biezās šķēlēs nevajag sagriezt. Vislabāk ja ir rīve uz kuras var šādas šķēles sašķēlēt.

Tad atsevišķā bļodā sajauc garšvielas - 1 nepilna tējkarote garšvielas kartupeļiem(ne Santa Maria), 1 nepilna tējakrote kaltēti zaļumi un kārtīga šķipsna, vai nepilna 1/2 tējkarotes malta muskatrieksta. Visu sajauc un ber virsū kartupeļiem. Pievieno sāli un kartīgi izmaisa.



Cepamajā traukā nelielos gabaliņos sagriež sviestu. Tad virsū liek apmēram pusi no sagrieztajiem kartupeļiem.


Sakapā sīpolu un sarīvē sieru. Sīpolu liek virsū kartupeļiem un apmēram pusi no sarīvētā siera daudzumu. Tad liek virsū atlikušos kartupeļus, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar sieru.
Liek cepties apmēram 200grādos kādu stundu.







Cepšanas ilgums atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Man aizgāja nedaudz vairāk kā stunda. Ja akurāt negribas tik ilgi gaidīt, tad sagrieztus kartupeļus var kādas 5 minūtes pavārīt. Tad cepšanas ilgums būs īsāks.


Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru