ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Cūkgaļas veltnīši ar sālīto sēņu pildījumu

Ir tā, ka man neīpaši tīk, ja gaļai pievieno sēnes. Tik tiešām. Visi šito šampinjonu, kas manuprāt tik izpurgā kopainu, fani man paliek nesaprotami. Manuprāt gaļa ar sēnēm ir ļoti smags un grūti pārstrādājams ēdiens. Un, piemēram, karbonāde ar baraviku mērci, mani iedzen patiesās šausmās.
Taču, kā saka, nespļauj akā no kuras pašai vēlāk būs jādzer. Centos jau neiespļaut vai vismaz nedzert, ļoti... bet nu tā nu sanāca, ka šodien kā reiz bija jādzer no tās pašas akas.
Ilgi domāju ko lai pagatavo un kā tas nereti gadās, prātā iesēdās doma par gaļas veltnīšiem ar sālīto sēņu pildījumu. Visādi centos sevi atrunāt, atgādinot pašas tik dzelžaino viedokli par sēnēm ar gaļu, taču velti. Nu neko, gatavoju tik augšā.
Tātad, mums  vajadzēs:
~500gr. cūkgaļas karbonādes
~200gr. sālīto sēņu
2 vidēji lieli sīpoli
2 ķiploku daivas
200ml skābā krējuma
garšvielas

Sākumā sagatavo pildījumu. Smalki sakapā sīpolu ar ķiplokiem. Sasmalcina sālītās sēnes, kas iepriekš noskalotas vai pat nomērcētas(atkarībā cik sāļas).


Uzkarsē pannu, iepilina kādas pāris piles eļļas un liek sākumā vieglām apcepties sīpolus un pēc tam sēnes. Visu kopā pacepina kādas 2-3 minūtes.



Kamēr sēnes dzesējas, ķeramies pie gaļas. Karbonādi sagriežam ne pārāk biezās šķēlēs, izklapējam un apberam ar pipariem.



Pēc tam liekam apmēram 1 ēdamkaroti sēņu pildījumu, skatoties cik lielas ir karbonādes šķēles. Un satinam smukā rullītī ko nostiprina ar zobu bakstāmo kociņu. Var izmantot arī kokvilnas diegu.


Uzkarsējam atkal pannu un liekam veltnīšus fiksi apcepties. Cik brūnus, tas paša pārziņā. Kad veltnīši apcepušies, kārto cepeštraukā, pielej apmēram 100ml ūdens un pievieno 200ml skābā krējuma. Pieber nedaudz sāli, cukuru, zaļumus un sakarsētā cepeškrāsnī ~200grādos cep kādas 30-40min.







Nu lūk, gatavs.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru