piektdiena, 2011. gada 4. februāris

Cūkgaļas šmoris ar žāvētu gaļu un gurķiem

Pēc vakardienas vieglās zupiņas sagribējās ko pamatīgu. Tādu, ar ko pielikt māgu līdz ūkai. Skaidrs ir viens, tā būs gaļa. Taču ko lai interesantu pagatavo. Ikdienas gulašs apnicis un škiet pagalam garalaicīgs. Tad nu atceros, ka vienreiz kādā piemājas ēstuvē baudiju karbonādi zemnieku gaumē. Pamatā bija cūkgaļas karbonāde un virsū "cepurīte" kurā bija žāvēta gaļa, marinēti gurķi vieglā krējuma mērcītē. Garša bija laba un sātīga. Palūru ledusskapī, kā reiz, viens žāvētas gaļas gabals aizķēries, kas akurāt atbilst cepšanai.
Karbonādi gan necepu, bet izdomāju to visu sašmorēt. Sanāca nāvīgi labs paēdiens.


Tātad, mums vajadzēs:
500gr cūkgaļas šķiņka
400gr žāvētas cūkgaļas
1 vidēji liels sīpols
2-3 ķiploku daivas
1/2 burkas marinētu gurķu
500ml saldā krējuma
garšvielas

Sākumā sagriež cūkgaļu smalkās strēmelēs. Liek uz sakarsētas pannas, uzkaisa sāli un piparus un fiksi apcep. Tiklīdz sāk izdalīties sula, gaļu pārberam katlā. uzlejam virsū ūdeni, tik, lai būtu nosegts un uz lēnas uguns sautējam.




Kamēr gaļa sautējas sagriežam sīpolu, ķiploku un marinēto gurķi. Uz pannas liekam sautēties. Tikmēr sagriežam strēmelītēs žāvēto gaļu un pievienojam pannas saturam. Turpinam uz lēnas uguns sautēt, līdz gaļa katlā ir pusmīksta.




Kad gaļa katlā pusmīksta, pievienojam pannas saturu un turpinam uz lēnas uguns sautēm kādas minūtes 20. Pēc tam pievienojam saldo krējumu un sautējam līdz gaļa mīksta. Pagaršojam vai pēc garšas ir ok. Sāls, cukurs. Ja vēlas, var mērcīti pietumēt.




Nu lūk, sātīgs šmoris gatavs. Nekā sarežģīta.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru