sestdiena, 2011. gada 12. februāris

Cūkas filejas medaljoni bekonā

Ak vai, kas par vakaru, kas par naksniņu un pats galvenais, kas par maltīti sanāca. Nu bet visu pēc kārtas.
Vakar ārā bija nu pagalam draņķīgs laiks. Sniegs snieg, putina taču biju spiesta izvilkties laukā. Nu nekas, galvu izvēdināt nāk tikai un vienīgi par labu. Pamazām tukšojas saldētava un uzduros cūkgaļas filejas gabalam. Ilgi skatījos un nesapratu, ko ar to iesākt. Taču tad prātā nāca žurnāla "Pie Galda" redzētā bilde. Vista bekonā. Hmmm... mirklis pārdomu, nedaudz sakars ar Google un skaidrs. Taps cūkas filejas medaljoni bekonā. Īsti tādas baigās nojausmas par to visu nav, atkaļ paļaujos uz čujs, ņuhs un poņa. Kā reiz pieteicās ciemos viesi. Super, būs vēl kāds, kas novērtēs ir vai nav ēdams. Izrādās ka bija, pat ļoti. Tik ļoti, ka vakars ieilga līdz trijiem naktī, ar vīnu un sarunām par dzīvi.
Tad nu lūk, recepte!

Tātad, mums vajadzēs:
1gab. cūkas fileja(apmēram uz 500gramiem)
2 iepakojumi bekona
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
sinepes
sāls
pipari

Fileju noskalojam un sagriežam apmēram 2 pirkstu platuma šķēlēs. Apsālam, apkaisam ar pipariem un uz sakarsētas pannas apcepam no abām pusēm.



Sakapājam sīpolu ar ķiplokiem un otras pannas viegli apcepam.



Ņemam padzisušos cūkgaļas gabaliņus, viegli iegriežam un apsmērējam ar sinepēm. Cik daudz, tas pēc katra garšas kārpiņām.

Pēc tam ņemam bekona šķēlīti, uzliekam uz tās nedaudz apcepto sīpolu, liekam virsū cūkas filejas gabaliņu un satinam rullīti. Nofiksēju ar zobu bakstāmo kociņu.



Liek sakarsētā cepeškrāsnī un apmēram 200grādos cep kādas 20 minūtes.


Bija ļoti gardi. Servēju galdā ar rīsiem un dārzeņu salātiem.
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru