svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Cepts cūkgaļas caurraudzis apelsīna/medus/sojas marinādē

Tad nu tā. Beidzot tiku līdz pašam galvenajam. Reti jau sanāk tā, ka gatavoju vienlaicīgi trīs ēdienus kurus vēlos publicēt blogā. Virtuvē valdīja īsta "jautrība", taču viss ir labs, kas labi beidzas.
Piektdien sanāca pagatavot makten gardu sautējumu. Cilvēks, kurš knābā kā zvirbulis apēda pat 2 porcijas. Tik vissžēlīgi novilka, kapēc es šo recepti neieliku blogā. Nu bija man slinkums.
Tad nu šodien labojos, tiesa neis gatavojot sautējumu, bet nu izcepu gardu caurraudzīti apelsīna/medus un sojas marinādē.
Tātad, mums vajadzēs:
~500gr. cūkas caurraudzi
1 vidējs apelsīns
2 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērces(gaišā)
3 ķiploku daivas
pipari

Gaļu sagriež apēram 1 pirksta platumā. Pēc tam liek bļodā un apkaisa ar pipariem un piespiež ķiploku klāt



Pēc tam gatavo marinādi. sajauc 2 ēdamkarotes medus ar 2 ēdamkarotēm sojas un no 1 apelsīna izspiestas sulas. Taču šīs proporcijas var variēt pēc garšas.




Pēc tam lej virsū gaļai un kārtīgi samaisa. Liek vēsumā vismaz kādu stundu divas iemarinēties.


Kad gaļa iemarinējusies, ņem pannu, uzkarsē, ielej nedaudz taukvielas un liek cepties. Es no sākuma uz straujas uuns apcepu no abām pusēm un tad nogriežu uguni mazāku, cepu līdz gatavs. Uz beigām pat nedaudz pasautējot zem vāka.



Nu lūk, garda gaļa gatava, servēju ar kartupeļu sacepumu un burkānu mērci .
Labu apetīti!
Ha... mūsējiem pagarinājumus... Dinamo, sarauj!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru