svētdiena, 2011. gada 27. februāris

Burkānu mērce

Nedēļas nogale bija no tiesas izdevusies. Kā tai skaitāmpantiņā : " Visa dzīve vienos priekos, trusikos un gumijniekos!" .
Šodien tapa gardum gardas vakariņas. Īsumā, gaļa, kartupeļu sacepums un burkānu mērce.
Līdz burkānu mērcei tiku netīšām. Doma bija uztaisīt vienkāršu sacepumu, gaļu ar kartupeļiem. Tad protams doma, ka jāpieliek klāt burkāns un tā šo domu attīstot, nonācu līdz burkānu mērcei.
Bet tagad visu pēc kārtas!
Tātad, mums vajadzēs:
6gab. vidēji burkāni
1 vidēji liels sīpols
100gr sviests
200ml saldā krējuma
sāls
cukurs
dilles

Šie daudzumi nav akmenī cirsti. Katrs var variēt pēc sirds patikas. Jo no šī daudzuma sanāk diezgan daudz mērces.
Sākumā notīram un sakapājam sīpolu. Katliņā izkausē sviestu un liek cepties sīpolu. Cep līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.



Kamēr sīpoli cepās notīra un sarīvē burkānus. Pēc tam pievieno katlā un kārtīgi samaisa. Pielej apmēram glāzi ūdens un uz vidējas uguns sautē līdz burkāni mīksti.





Kad burkāni mīksti tos sablenderē. Pievieno saldo krējumu, sāls cukurs pēc garšas un uzkarsē. Pēc tam pievieno sakapātas dilles.





Nu lūk, garda mērce gatava. Tiem kam negaršo sautēti burkāni, iesaku no šīs mērces izvairīties. Bet jauka alternatīva visām miltu-vulgaris mērcēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru