svētdiena, 2011. gada 6. februāris

Biezpiena plātsmaize ar āboliem

Šodien bija fantastisks laiks. Ārā spīd saulīte, rosīgs noksaņojums un nevienam no bērniem nav temperatūras.
Par šo plātsmaizi jau padzirdēju krietnu laiku atpakaļ. Tobrīd biju aizņemta ar vafeļu cepšanu un vīna baudīšanu. Taču pēc laika atcerējos par šo recepti. Kā reiz mājās bija ienācies biezpiens. Sāku meklēt rokā recepti, izcept gribējās jau ātrāk. Taču ar pēdējā laika "jautrībām" nekādīgi nesanāca. Tad nu šodien, saules iedrošināta nolēmu uzcept. Sanāca laba!


Tātad, mums vajadzēs:
~200-250gr. biezpiena
1gl. cukura
2 - 3gl. miltu
3 gab. olas
200gr. sviests
1/2 tēj.k. cepamā pulvera
1 paciņa vaniļas cukura
1 tēj.k kanēļa
6 ēd.k. skāba krējuma
4-5 āboli


Bļodā ieber biezpienu, pievieno cukuru un samaisa. Pēc tam pievieno 3 olas un kārtīgi samaisa. Pieber cepamo pulveri. Sviestu, istabas temperatūrā, sadala un pievieno klāt, pieberot arī 2 glāzes miltu.(Man bija pasauss biezpiens, tapēc liku 2 glāzes. Bet ja šķiet, ka par maz, var pievienot vēl vienu glāzi miltu) Visu samīca viendabīgā masā. Masai jābūt ķēpīgai.






Pēc tam masu liek cepamajā formā. Man no šī daudzuma sanāca 1 plātsmaize(man mazā panna) un 1 apaļā forma 24cm diametrā. Ja ir standarta plīts, tad gan jau sanāks 1 panna.

Nomizo un sagriež ābolus. Kārto uz plāts un sagatvo krējuma "glazūru" . 6 ēdamkarotes skāba krējuma sajauc ar 1 paciņu vaniļas cukuru un 1 tējkaroti kanēļa. Samaisa un pārlej pāri āboliem.




Cep 180-200grādos apmēram 30-40minūtes.


Nu lūk! Garda plātsmaize. Ābolus var aizstāt ar ogām vai citiem augļiem.
Paldies Lindai par recepti!
Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. Paldies, bija ļoooooti garšīgi!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par recepti!Ļooooti garšīgi sanāca ;))

    AtbildētDzēst
  3. Cik % tauku biezpienu izmantojiet?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pārsvarā cenšos izmantot 9% biezpienu.

      Dzēst