otrdiena, 2011. gada 4. janvāris

Vistas šmoris ar kanēli, tomātiem un vīnu

Šodien kārtējās grūtsirdīgās pārdomas, ko gatavot vakariņās. Tas kas atronams ledusskapja saldētavā uzdzina šermuļus. Priekš McDonalds gardumiem vai gatavajām picām, žēl naudas. Un tā kā neveselīgi būtu. Domāju un domāju, klīdu par i-neta dzīlēm, līdz garšas kārpiņas vienojās, ka vajadzētu vistu pagatavot. Ahā, tātad virziens ir, tagad tik jāizdomā atbilstošā recepte savām gastranomiskajām izvirtībām. Turpināju savus klejojumus līdz uzdūros visnotaļ kādrinošam nosaukumam. Vista, kanēlis, tomāti, vīns....mmm, rūpīgāk pētu recepti. Jā, šito vajadzētu pamēģināt.
Nu ko, divreiz nav jāsaka un steidzu gādāt vakariņām nepieciešamo.
Galarezultās bija pārsteidzoši labs. Ja vien vēders būtu bezizmēra, es no tā katla neattietu ne mirkli.

Tātad mums vajadzēs:
vesela vista
3-4 nogatavojušies tomāt vai 2ēd.k tomātu pastas.
3 vidēji lieli sīpoli
3 ķiploku daivas
150ml baltvīna
1 kanēļa miziņa
2 krustnagliņas
eļļa
sāls
pipari

Tātad, sākumā noskalo vistu un sadala gabaliņos. Cik lielos nav svarīgi. Apkaisiju ar sāli un pipariem un kārtīgi samaisiju.




Kamēr vista sālās, tikmēr notīru sīpolus un ķiplokus un smalki sasmalcinu. Palielā katlā ieleju eļļu, tā lai būtu nosegts katla dibens un karsēju.


Kad eļļa uzkarsusi, lieku apcepties vistu. Ļauju viegli tai "aprauties". Pēc tam izķeksēju laukā un beru iekšā sasmalcinātos sīpolus. Apcepu tos kādas 2-3minūtes, līdz sāk kļūt zeltaini. Lieku atpakaļ vistu katlā un pārleju ar ūdeni. Ūdens tik, lai nosegtu vistu un uz mazas uguns sautēju minūtes 20-25.





Tikmēr, lēnā garā sagriežam tomātus. Ja ir svaigi tomāti, tad iepriekš vajag noblanšēt. Es šajā reizē izmantoju tomātus savā sulā, jau mizotus. Izmantoju gandrīz 800gr. bundžu.
Pēc tam, kad vista pasautējusies, pievieno tomātus, pielejam 150ml vīna un pievienojam kanēļa mizu, krustnagliņas. Kā arī papildus pievieno sāli, piparus un cukuru pēc garšas. Un turpinas uz lēnas uguns sautēties līdz vista mīksta.







Nu lūk, vistas šmoris gatavs.
Piedevās es izmantoju makaronus, kurus iepriekš novāriju. Pēc tam pievienoju pie gaļas, ļāvu brīdi pasautēties un zem vāka ievilkties. Var šo mērci izmantot risotto pagatavošanai. Var, kad vista gatava, bērt smalkos makaronus klāt un šmorēt līdz mīksti. Brīvs fantāzijas lidojums.



Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru