trešdiena, 2011. gada 12. janvāris

"Viltotais mexikānis" sautējums

Esmu mājsaimniece, tas nevienam nav noslēpums. Cik ilgi vēl būšu, tas jau ir cits jautājums, par kuru šobrīd domāt, nu nemaz, negribas.
Savā mājsaimnieču "karjerā" esmu sasniegus patīkami bohēmisko stāvokli, kad mājsaimnieču pienākumus uztver kā izklaidi. Viens no šādiem pienākumiem ir nelielie burziņi ar citām, līdzīgi domājošajām mājsaimniecēm, kas parasti ir pilni ar gastranomisko izvirtību.
Vīns, klačas un garda maltīte, ko gan sievietes dvēselei vairāk vajag.
Šoriez cepām eklērus un gatavojām sautējumu, kuru receptes īpašniece nosauca par "Viltoto mexikāni".  Kārtējais nāvīgi labais paēdiens ugunsrijējiem.
Eklērus gan nebildēju un recepti nelikšu, taču ar sautējuma recepti padalīšos.

Tātad, mums vajadzēs:
~600gr. vistas maltā gaļa(fileja)
1bundžiņa pupiņas tomātu mērcē
1bundžiņa pupiņas tomātu mērcē ar čili
2 paciņas kausētā siera
1 bundžiņa konservēti, mizoti, sagriezti tomāti
1 vidēji liels sīpols
2 vidēji lieli burkāni
1 tēj.k. Taco mērce
1-2tēj.k. maltas paprikas
sāls
pipari

Sākumā nomizojam uz sarīvējam burkānus un sagriežam gabaliņos sīpolu. Uzkarsējam pannu un liekam apcepties zeltaini brūnus. Pēc tam atliekam burkānus un sīpolus bļodā.



Pēc tam tajā pašā pannā, kurā apcepām burkānus ar sīpoliem, liekam apcepties vistas malto gaļu.  Viegli apcepjam un tad pievienojam sāli, 2-3 tējkarotes malto papriku, 1 tējkaroti taco mērces, piparus. Un apcepam līdz gaļa gandrīz gatava




Tad pievieno sīpolus ar burkāniem, samaisa un pievieno pārējās sastāvdaļas - tomātus, pupiņas un visu kārtīgi samaisa. Ļauj virumam karsēties kādas minūtes 5-7 un tad pievieno kausēto sieru. Atkal kārtīgi samaisa un uz lēnas uguns karsē minūtes 10-15. Pagaršo vai pēc garšas ir ok. un var servēt galdā.






Nu lūk. Nāvīgi labs paēdiens ugunsrijējiem, jo kā jau mexikāņu paēdiens, tas pieprasa lai būtu ass. Pipari un citas asās garšvielas šeit var izpausties pilnībā. Un šo sautējumu ēdu ar rīsiem. Lai gan sākumā šaubijos, vai garša būs laba, bet tiešām. Sautējums ļoti labi garšo ar rīsiem. Taču šo virumu var izmantot arī tortillās vai ēst tāpat.


Paldies Egitai par šo burvīgo recepti. Labu apetīti!!!

1 komentārs:

  1. Ļoti garšīgs sanāca. Nekad nebiju iedomājusies maltajai gaļai pielikt kausēto sieru. Es gan vairāk to ēdienu sauktu par uzlabotu maltās gaļas mērci, bet tas jau garšu nemaina ;)

    AtbildētDzēst