svētdiena, 2011. gada 23. janvāris

Šoko kūka ar jogurta/putukrējuma krēmu

Mūsmājās lazarete turpinās pilnā sparā. Un tā sāk uzņemt tādus apgriezienus, par kuriem es neesmu īpaši priecīga. Vakardiena bija uz tādas kā histērijas robežas. Ar vīru jau spēlējam "Akmens, šķēres, papīrīts" , kurš no mums paliks pēdējais vesalais.
Protams, virtuvē pamazām sāk uzkrāties putekļi, jo gatavot galīgi nav man iekšā. Taču kaut kā domas jānovērš no lazaretes. Tapēc nekas cits neatlika, kā vien ķerties klāt un uzcept ko garšīgu. Lai vismaz kāds prieciņš drūmajā lazaretē.
Kūka sanāca steigā cepta ar neparedzētiem pārtraukumiem. Šodien brokastīs testēta un atzīta par labu esam.
Šīs kūkas biskvītu var izmantot rulētēm.


Tātad, mums vajadzēs:
biskvītam
6 olas
6 ēd.k. cukura
2 ēd.k. milti
200gr. šokolādes

krēmam
300ml saldā krējuma
200ml dzeramais jogurts
2 ēd.k. cukura
2 tēj.k. želantīna vai 1 pac. putukrējuma stindzinātāja


Sākumā uzcep biskvītu. ūdens peldē izkausē šokolādi. Es gan ielēju nedaudz ~50ml saldā krējuma un tad piebēru šokolādi. Izkausē viendabīgā masā un ļauj padzist.

Kamēr šokolāde dziest, ķeramies pie biskvīta. 6 olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 6 ēdamkarotes cukura un kārtīgi sakuļ gogelmogelī.

Pēc tam pievieno 2 ēdamkarotes miltu un samaisa. Tad pievieno izkausēto šokolēdi un atkal kārtīgi samaisa.




6 olas baltumus ar šķipsnu sāli sakuļ stingrās putās. Pēc tam to lēnām iecilā šokolādes masā. Lej veidnē, ja cep kūku, vai uz plāts, ja ruleti. Un cep uzkarsētā krāsnī, ~ 200grādos kāda 20min(ja kūka) vai 10min.(ja ruletei). Jebkurā gadijumā gatavību pārbauda ar kociņu.





Kad kūka izcepusies, ļaujam tai atdzist. Kamēr dziest, var gatavot krēmu. Man tākā pa vidu gadijās neparedzēti notikumi, tad nu krēmu gatavoju krietni vēlāk. Bet nu lietas būtību tas nemaina. Atdzisušo kūku pārgriežam uz pusēm.


Gatavojam krēmu.Uzbriedinam želantīnu. Apmēram 1-2 tējkarotes želantīna uzbriedinam.
Bļodā ielejam 300ml saldā krējuma un pieberam 2 ēdamkarotes cukura. Kārtīgi sakuļam. Kad tas sakults, pievienojam 200ml dzeramā jogurta un pievienojam uzbriedināto želantīnu, taču var želantīnu aizstāt ar 1 paciņu putukrējuma stindzinātāju. Un atkal visu saķuļ stingrās putās. Ieliek uz brīdi ledusskapī, lai nedaudz sabiezē.



Pēc tam krēmu smērē kūkā iekšā, apsmērē malas, dekorē un ļauj kādu brīdi ievilkties. Man gan nostāvēja nakti ledusskapī. Dekorēt man nebija iekšās.
Kūka sanāca garda ar vieglu zemeņu jogurta garšu.





Nu lūk, garda un vienkārša kūka.
Lai labi garšo!
Iešu ka nu atkal kopt savu lazareti...ehhh

4 komentāri:

  1. Tiešām tikai 2 ēd.k. miltu? izklausās kaut kā neticami maz

    AtbildētDzēst
  2. Jā, tik tiešām 2 ēd.k. miltu. Neliku ar kaudzi, bet galīgi līdzenas ar ne. Un biskvīts sanāca labs.

    AtbildētDzēst
  3. Parasti uz 1 olu, lieku 1 ēdk.miltu bez kaudzes

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par recepti..., kuka bija FaNtAsTiSkA :)

    AtbildētDzēst