sestdiena, 2011. gada 8. janvāris

Sātīgā omlete

Brīvdienas ir klāt un jāgatavo visai ģimenei brokastis. Tākā ja ir doma doties tālākās gaitās nevis deldēt istabas dīvānu, tad nekas nav svarīgās par kārtīgām brokastīm.
Līdz šīs omletes receptei nonācu nejauši, domājot pat to, vai var pagatavot omleti ar ananāsiem, kas palika no vakardienas maltītes neizmantoti.
Izrādās, ka var, tikai tā ir saldā omlete un tur tiek pievienots rums vai konjaks. Laikam priekš brokastīm tā īsti nederēs, tapēc lūkoju, kas vēl ledusskapī mētājas. Izrādās puse paprikas, arī no vakardienas saglabājusies.
Tas jau ir reālāk un lūkoju kādu gardu omleti pagatavot. Vienu atradu, kas tika dēvēta kā spāņu omlete.
Sanāca ļoti garda un sātīga.


Tātad, mums vajadzēs:
6 olas
1/2 vai 1 maza paprika
2 kartupeļi
1 neliels sīpols
2ēd.k. kausētā siera(var aizstāt ar rīvētu)
100ml piena
garšvielas
taukvielas

Sākumā nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlītēs. Tāpat sagriež sīpolu. ņem divas pannas, vienu dziļāku kurā ielej pavairāk eļļas. Otrā pannā ieliek jebkuru taukvielu, es izmantoju tauku pikuci.
Dziļajā panna pa daļām sacepam kartupeļu šķēlītes līdz zeltainam brūnumam un liekam duršlakā notecēt liekajai eļļai.



Otrajā pannā apcepam sīpolus līdz zeltainam brūnumam.



Pēc tam ļaujam gan kartupeļiem gan sīpoliem padzist. Tikmēr sagriežam papriku gabaliņos. Kad tas izdarīts, papriku, kartupeļus un sīpolus liekam cepamajā traukā, pārkaisam sāli/piparus un samaisam. Pēc tam pievieno sieru un atkal samaisa.



Olas iesit bļodā, pievieno nedaudz sāli sakuļ, pielej 100ml piena un sakuļ. Lej pāri paprikai ar kartupeļiem, samaisa un liek uzkarsētā cepeškrāsnī cepties. Cep apmēram 200grādos kādas 20-25minūtes.






Nu lūk, omlete spāņu stilā vai vienkārši sātīgā, gatava.
Labu apetīti!

1 komentārs:

  1. Paldies par brīnišķīgajām idejām, sevišķi noderīgi nedēļu pirms algas....

    AtbildētDzēst