pirmdiena, 2011. gada 3. janvāris

Mencas fileja kartupeļu mundierī

Joprojām negribas ne gaļu, ne kartupeļus. Nu ne klasiskajā kombinācijā. Vakardienas ceptais siers vēl patīkami aizkavējies uz garšas kārpiņām.
Arī šodienas pusdienām kārojas, ko vieglu un svaigu. Prātā iešaujas doma par zivi! Jā, doma nav slikta. Mājās kā reiz ir mencas fileja. Bet klasiskajā panējumā gaužām garalaicīgi. Gribas ko savādāku. Jāatzīmē, ka man neiet pie sirds ne tvaicētas, ne vārītas zivis. Man labāk garšo ceptas un vislabāk uz pannas. Tapēc izvēle ir gaužām maza, pareizāk sakot nevar izvērsties. Kā tad, ja ēstu vienalga kādā veidā pagatavotu zivi.
Grūtsirdīgi klīstu pa i-neta dzīlēm līdz uzduros interesantai receptei. Menca ar rīvētiem kartupeļiem. Intuīcija saka, ka tas būs īstais. Sāku pētīt sīkāk, jā! Ir tas kas vajadzīgs.
Nu tad šīs dienas pusdienas.

Tātad, mums vajadzēs:
 Mencas fileju
Kartupeļus
Olas
malts muskatrieksts
sāls
pipari
milti

Ar daudzumiem ir tā, ka vismaz uz viena filejas gabaliņa(ne vesela filejas, bet sagrieztas) viens vidēji liels kartupelis. Man uz 8 mencas gabaliņiem aizgāja 7 kartupeļi, tas tā, vidējai statistikai.
Sākumā sagiežam mencas fileju, cik lielos gabalos vēlamies. Apkaisam ar sāli un pipariem un ļaujam ievilkties.

Mizojam kartupeļus un uz smalkās rīves sarīvējam. Pēc tam nospiežam sulu. Tad pievienojam olas, manā gadijumā bija 2 olas, kādu šķipsnu muskatrieksta un nedaudz sāls. Visu samīcam viendabīgā masā.





Uz dēlīša izberam miltus, liekam karsēties pannu, kurā ielieta eļļa. Ņemam zivs gabaliņu, apvārtam miltos, pēc tam liekam rīvētajos kartupeļos un smuki apķepinam apkārt. Liekam karstajā pannā cepties.





Uz vidējas liesmas apcepinam smuki zeltaini brūnus no abām pusēm. Pēc tam samazinu liesmu un zem vāka nedaudz pasautinu. Pasniedz ar svaigiem dārzeņu salātiem.


Nu lūk, gardas vakariņas garantētas!
Labu apetīti!

2 komentāri:

  1. Šo es šovakar nomēģināšu, izskatās perfekto!

    AtbildētDzēst
  2. Izskatās pavisam neierasti, bet labi. Nu pamēģināsim!

    AtbildētDzēst