otrdiena, 2011. gada 18. janvāris

Liellopa gaļas sautējums ar pupiņām, ananāsiem un papriku

Slapdraņķis turpinās un nemanot mūsmājās sākusies lazarete. Velns un elle, tas neietilpa manos plānos, bet nu neko. Jānotrauc putekļi no zāļu skapīša atslēgas un jāslēdz tas vaļā.
Taču es neskumstu esmu pārliecināta, ka drīz vien ikdienas ritms atgriezīsies.
Papildus lazaretei šodien prātā iesēdās doma. Ka vajadzētu pagatavot vakariņas no liellopa gaļas, pupiņām un ananāsiem. Kā arī piešaut klāt papriku. Nekas dižs prātā nenāca, kā vien to visu sasautēt. Par galarezultātu tākā nebiju īsti pārliecināta. Taču citās reizēs un citās kombinācijās, šīs lietas burvīgi saderas kopā, tapēc nolēmu riskēt.
Domāts darīts, galarezultātā sanāca pārsteidzoši labs sautējums. Sātīgs, gards.


Tātad, mums vajadzēs:
500gr. liellopa gaļas
500gr. pupiņas vai 2-3 bundžas konservētās pupiņas
200gr. konservēti ananāsi
1 vidēji liela paprika
1 vidēji liels sīpols
3 ķiploku daivas
gaišā sojas mērce
sāls
garšvielas

Tātad, ja pupiņas nav konservētās, tad ieteicams iepriekšējā vakarā tās iemērkt. Lai nākošajā dienā var ķerties pie vārīšanas.


Ja pupiņas konservētās, tad šo izlaižam un uzreiz ķeramies pie gaļas. Sagriežam nelielos gabalos un liekam bļodā. Sagatavojam marinādi no 1-2 ēdamkarotēm sojas mērces un kādām 3-4 karotēm sulas no konservētajiem ananāsiem. Gaļai pieberam tuč tuč gaļas garšvielas un piespiežam 2 ķiploku daivas,pēc tam lejam virsū marinādi un atstājam uz kādu 1h ievilkties.






Ja pupas jāvāra, tad kolīdz iemarinējam gaļu, liekam vārīties pupas.

Kad gaļa iemarinējusies, ņemam kaltiņu un liekam tajā sautēties gaļu pievoienojot nedaudz sāls un piparus. Sagriežam sīpolu un pievienojam klāt. Uz lēnas uguns ļaujam gaļai sautēties minūtes 30-35.



Pēc kādām 30-35 minūtēm pievienojam sagrieztu papriku un turpinam uz lēnas uguns pasautēt kādas minūtes 10. Tad pievienojam sagrieztus 100gr. ananāsus. Apmēram 2-3 šķēles un pievienojam vārītās pupiņas. Turpinam uz lēnas uguns sautēt līdz gaļa mīksta.







Kad sautējums gandrīz gatavs - gaļa mīksta, pagaršo vai pēc garšas ok. Tad pievienojam vēl kādas 2 šķēlītes sagriezta ananāsa un piespiežam 1 daiviņu ķiploka. Griežam uguni nost un ļaujam kādu minūti ievilties. Un lūk, sautējums gatavs.


Labu apetīti!

P.S. ja sautēšanas laikā liekas, ka šķidrums par maz, tad pievieno nedaudz konservētā ananāsa sulu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru