pirmdiena, 2011. gada 10. janvāris

BefstrogOnovs vai befstrogAnovs

Pamazām atkal pievēršos gaļai, vista neskaitijās. Sagribējās kaut ko no klasiskās virtuves. Pārbaudītu vērtību, piemēram befstrogonovu.
Nepretendēju uz orģinālrecepti, jo katrs jau receptē ieliek kaut ko no sevis, bet nu kopumā pieturējos pie orģinālreceptes.
Rezultāts nepievīla.

Tātad, mums vajadzēs:
500gr liellopa gaļu
1 tomāts
1 sīpols
2 ķiploku daivas
1/2 tēj.k. adžikas
3 ēd.k. tomātu pastas
6 ēd.k. tomātu mērces
500ml saldā krējuma
2 ēd.k. skābā krējuma
sāls
pipari

Sākumā gaļu sagriežam plānās strēmelītēs.

Pēc tam sagatavo gaļas marinādi. Sablenderē 1 tomātu, 1 sīpolu un 2 ķiploku daivas ar 1/2 tējkarotes adžikas. Kas vēlas asāku, var likt vairāk.



Sablenderēto masu pārlej pāri gaļai un kārtīgi iemīca iekšā. Ļauj kādas minūtes 30 pamarinēties. Pēc tam pieber sāli un melnos maltos piparus, samaisa un liek sakarsētā pannā apcepties.






Pēc tam gaļu pārliek katliņā, pievieno 3 ēdamkarotes tomātu pastas un 6 ēdamkarotes tomātu mērces. Un ļauj kādas minūtes 5-7 pasautēties un tad pievieno ūdeni. Ūdeni daudz nevajag, apmēram kādu glāzi un ļauj sautēties līdz gaļa mīksta.




Kad gaļa mīksta, pagaršo vai pēc garšas ok. Pievieno saldo krējumu un skābo krējumu un ļauj kādas minūtes 10 sautēties. Ja mērce akurāt par šķidru, tad var pietumēt, lai gan no tomātu mērces un pastas, mērce ir gana bieza.




Servē galdā ar kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem. Man vislabāk garšo ar kartupeļu biezeni, bet šoreiz izpalika. Stampa salūza, tākā nācās iztikt ar vārītiem kartupeļiem. Saldais krējums padara mērci maigāku.
Labu apetīti!

3 komentāri:

  1. Ja autentiski tad Бефстроганов ;)
    čaklīte:*

    AtbildētDzēst
  2. Vakar pagatavoju, bija ļoooti gards :)

    AtbildētDzēst
  3. Piekrītu, man arī sanāca super garšīgs!!!

    AtbildētDzēst