sestdiena, 2010. gada 11. decembris

Žāvēto augļu trifeles

Ziemassvētki tuvojas ar joni, tas nu ir fakts! Tad nu gribas laikus izmēģināt dāžādu našķu receptes. Kā reiz šodien vazājoties pa piemājas tirgu, nespēju paiet garām žāvēto augļu stendam. Tad nu tapa šīs žāvēto augļu trifeles, kā es tās nosaucu, kurām pamtā ir mājas serenādes recepte. Tikai es šo to pieliku klāt, šo to noņēmu nost. Galarezultātā tiku pie lērums končām, kuras nemaz tik viegli nevar noēst.

Tātad mums vajadzēs:
300gr. žāvētu aprikožu
300gr. žāvētu plūmju
2 saujas rozīņu
3saujas žāvētu dzērveņu
200gr apceptu lazdu riekstu
6 ēd.k. medus
4 ēd.k. citrona sulas
100gr tumšās šokolādes
100gr piena šokolādes
100gr saldā krējuma
25gr sviests
kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai

Uzreiz jāatvainojas, ka bildē nav saldā krējuma un sviesta. Taču tos es pievienoju pašās beigās, kad sapratu, ka pēc orģinālreceptes, šokolāde nepietiks visām končām.
Tad nu tā, sākumā kārtīgi noskalojam plūmes un aprikozes. Pēc tam sagriežam gabaliņos.Tad pievienojam 2 saujas rozīņu un kādas 3 saujas žāvētu dzērveņu.


Tālāk, sasmalcinam riekstus un pievienojam klāt. Visu kārtīgi samaisam. Tad pievienojam 6 ēdamkarotes medus un 4 ēdamkarotes, man tas bija 1/2 citrons, citrona sulu. un kārtīgi visu samīcam viendabīgā, lipīgā masā.







Kad masa samīcīta viendabīgā masā, ar tējkaroti ņemam masu un viedojam mazas bumbiņas. Bumbiņas liku uz dēlīša un kopā sanāca 59 bumbiņas.




Tad ūdens peldē izkausējam 25gramu sviestu un pievienojam šokolādi un saldo krējumu 100gramus. Sildam līdz izvaidojas viendabīga masa.

Ļaujam šokolādes masai nedaudz padzist, tā lai pirkstus neapdedzinam. Un tad pa vienai bumbiņai iemērcam šokolādē un liekam atpakaļ uz plāts.


Nu lūk, šādi izmērcējam visas 59 bumbiņas un iegūstam smukas trifelītes. Dekorējam ar kokosriekstu skaidiņām un liekam vēsumā, lai šokolādes glazīra sacietē.


Galarezultātā ir žāvēto augļu trifeles, kas nebūt nav saldas, kā pirmajā brīdī varētu likties. Uz ziemassvētkiem kā reiz ar ko punci palutināt un ne tikai. Arī savus mīļos un tuvos.
Labu aptetīti!

2 komentāri:

  1. Paldies! nupat uztaisiju šokolādes mērci pēc Tavas receptes un apviļāju trifeles,kuras gatavoju no 3 gadus !!!! veca, vairākas reizes tvaicēta Marks&Spenser Christmas Pudding, kuram pievienotas saberztas tīras un nevainīgas 5 vafeļu plāksnes. Lieliski! Mēģināšu taisīt arī pārējās receptes.

    AtbildētDzēst