svētdiena, 2010. gada 5. decembris

Vistas fileja ar dārzeņiem un wok nūdelēm

Ārā ziema, tas nu fakts. Pusdienās sagribējās ko krāsainu un ātri pagatavojamu. Pallūkoju ledusskapī, kas no atronamajiem produktiem varētu būt derīgs un pagatavojams. Ahā, atrodas šis un tas. Tad nu ķēros pie maltītes gatavošanas. Pieēdāmies kā rukši!
Vakariņās kaut kas starp ķīniešu un latviešu stilu.

Tātad, mums vajadzēs:
3 gab. vistas filejas
burkāni
paprika
puravs
konservēta kukurūza
sīpols
ķiploks
tomātu mērce
medus
1 iep. Wok nūdeles
garšvielas

Tātad, dārzeņus var variēt pēc sirds patikas. Cik daudz un kādus, brīvs fantāzijas lidojums. Es šoreiz izmantoju apmēram 1/2 no purava, 1 neliela paprika, 2 vidēji burkāni, 1 bundžiņa konservētas kukurūzas, 1 neliels sīpols un 2-3 ķiploku daivas.
Visus dārzeņus sasmalcina, sīpolus un ķiplokus tai skaitā.


Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos  un apkaisa ar sāli un piparu.
Sakarsēta wok pannā ielej nedaudz taukvielas un ber sagrieztos dārzeņus(izņemto kukurūzu) pievienojam sāli un viegli apcepam. Cep apmēram kādas 5 minūtes. Tad pievieno kukurūzu un pacep vēl kādas 2-3 minūtes.



Pēc tam pievieno 1 ēdamkaroti meduss un kādas 3 ēdamkarotes tomātu mērces. Visu samaisa un ļauj kādu minūti pasautēties. tad pievieno vistas fileju.




Cepam, kamēr vistu "aprauj". Tad pievienojam wok nūdeles. Visu rūpīgi samaisam un cepam kamēr gatavs. Ja no dārzeņiem nav daudz "mērcītes" tad pielejam apmēram 1/2 glāzi ūdens. Ja vēljorpojām šķiet, ka ir passaus, tad pievienojam vēl mazliet ūdens.




Nu lūk, krāsaina un garda maltīte gatava. Labu apetīti.

3 komentāri:

  1. Jau pirms kāda laiciņa taisījām šo recepti ar vīru, ļooooti garšoja.

    Principā diezgan bieži iedvesmojos no jūsu recepšu krājmiem un vēl ne reizi neesmu vīlusies nevienā receptē. Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  2. Vairākas reizes esam taisījuši. Ļooooti garšo. Šodien mēğinu ar cūkgaļas šašliku. Teica ka nav ne vainas :)

    AtbildētDzēst
  3. Superrecepte! Man kā 14-gadniecei vnk īzī-pīzī. Paldies tev :)

    AtbildētDzēst