ceturtdiena, 2010. gada 2. decembris

Piparkūku glazūra

Kaut kā šogad laiks piezogas pavisam nemanāmi. Ja citu gadu ap šo laiku piparkūkas un mandarīnus esmu atēdusies, tad šogad tik vakar attapos, ka vēl neesmu ēdusi piparkūkas! Ak šausmas, kā es šitā! Patiesībā, šogad ir doma mīklu pagatavot pašai. Tapēc veikalā nepievēršu uzmanību, ir vai nav, piparkūku mīklas. Tad nu šodien labojos un sacepu piparkūkas. Dažas izdekorēju ar glazūru. tad nu padalīšos ar glazūras recepti.

Tātad, mums vajadzēs:
 1 olas baltumu
1/2 citrona sulu
300gr pūdercukura

Es gan samalu parasto cukuru, apmēram 250gr.
Tātad, ņemam 1 olas baltumu un lēnām sākam kult. Tikko sāk kulties tā pamazām beram klāt pūdercukuru un pielejam klār citrona sulu. Turpinam kult, līdz mīkla kļūst stingra.



Nu lūk, glazūra gatava. Atliek tik pildīt kondetorejas tūtā vai špricē un greznot pēc sirds patikas. Var sadalīt mazākās porcijās un iekrāsot izmantojot pārtikas krāsvielas, vai dabīgos ekstratus, kā biešu, burkānu uc. sulas.
Izdekorētās piparkūkas es uz brīdi ieliku atpakaļ cepeškrāsnī. Apmēram 100grādos kādas 5min. Lai glazūra kārtīgi sacietē.




Nu lūk, arī manā mājā Ziemassvētku gaidīšana sākusies.
Mazs ieteikums, jo smalkāka "šprice" jo skaistāk un vieglāk dekorēt piparkūkas.

1 komentārs:

  1. Liels paldies par glazūras recepti! Pirmo reizi ko tādu dariju. Iepatikās! :)

    Guna

    AtbildētDzēst