sestdiena, 2010. gada 11. decembris

Picas mīkla, mājas pica

Šodien tāds rosīgs noskaņojums. Plosijos pa virtuvi atspērusies. Pašā vakarā sagribējās picu. Kārtīgu mājas picu, siltu, tikko no krāsns  izvilktu. Nelīdzēja ne vēlā nakts stunda, ne nogurums. Ķēros pie picas gatavošanas!

Tātad, mums vajadzēs:
mīklai
520gr miltu
375ml ūdens
15g sausais raugs
1tēj.k. sāls
2 ēd.k. olīveļļas

Garbējums pēc izvēles

Tad nu ņema bļodu, ieberam tur sauso raugu. Lejam lēnām klāt ūdeni, kas ir kādus 30grādus silts. Maisam, kamēr raugs izšķīdis. Pēc tam pievienojam 2 ēdamkarotes olīveļļas.



Citā bļodā ieberam 500gramus miltu un pieberam 1 tējkaroti sāli. Samaisam un beram klāt bļodā kur ir raugs. Samaisam. Pēc tam uz galda izberam atlikušos 20gramus miltu un sākam mīcīt mīklu. Ik pa laikam pa šķipsnai pieberam vēl klāt miltus un mīcam minūtes 10. Tad liekam uzraudēties apmēram 30 minūtes.






Nu lūk, mīkla gatava. Tagad tik atliek uz cepamās plāts izlikt plānā, plānā kārtiņā. Virspusē salikt visu ko sirds kāro un šaut cepeškrāsnī iekšā. Cep apmēram 200grādos 15 minūtes.





Garda mājas pica...mmm
Labu apetīti!

6 komentāri:

  1. Mmm, kā es saprotu, kad gribas rodas otra neerģija! un izcila pica, man ļoti nepatīk, kad liek tomātu pastas, Tev sanāca kolosāli:)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par mīklas recepti. Esmu gatavojusi pēc dažādām receptēm, no šīs man sanāca vislabāk. Nākamreiz gatavošu no šīs.

    AtbildētDzēst
  3. Liels paldies par lielisku recepti! Mīkla sanāca pasakaina! :)

    AtbildētDzēst
  4. Šī ir mana iecienītā picas mīklas recepte :)

    AtbildētDzēst
  5. Šī ir arī mana mīklas recepte, lieku tikai klāt vēl tējkaroti cukura. Protams sastāvdaļu daudzums atšķiras, no tā, cik daudz picu vēlas.
    Man ir
    350ml silta ūdens
    2 tējkarotes sausais raugs
    1,5tējkarotes sāls
    1 tējkarote cukurs
    2 tējkarotes olīveļļa
    miltus pievienoju pēc sajūtas, kad mīkla normāli atlec no rokām, tātad pietiek. :) Ja nesaprotu, ir vai nav, visbiežak vairāk nepievienoju. Un mīklu raudzēju kaut kur 1h. :) Cepu 12min, jau iepriekš uzsildītā krāsnī, 200 grādos.
    Principa viss tas pats, tikai darbošanās tehnika atšķiras :)

    AtbildētDzēst