pirmdiena, 2010. gada 6. decembris

Mini cāļa cepetis rīsos

Manam cienītajam dikti garšo vista. Mirdams to var ēst. Jāsaka, ka ļoti izdevīgi, jo vista tāds pateicīgs putns. Viegli pagatvojama un garda.
Šodien nolēmu uztapināt vakariņās kaut ko no vistas, taču negribējās stāvēt pie plīts. Skaidrs viens, jāgatavo cepeškrāsnī. Dikti sagribējās veselu ceptu vistu. Tik viena skāde, man maza cepeškrāsns un ieliekot tur normāla izmēra broileri, sajūta tāda, ka tur būtu ievietots tītars. Grūti izcept sulīgu un gardu. Tapēc uzmanību pievērsu 2. šķiras cāļiem, kas sver kādu nepilnu kilogramu. Protmas, pēc skata tāds niecīgs cālīt's, 5 cilvēku ģimenei tākā par maz. Taču pakustinot pelēko vielu, atklājas, ka var nopirkt divus šādus mazus cālīšus un pusdienas garantētas.
Tad nu apvienoju patīkamo ar lietderīgo, kamēr cālīši cepās cepeškrāsnī, tikmēr gatavoju Ziemassvētku kartiņas!

Tātad, mums vajadzēs:
cālis(cik lielu, atkarīgs no cepeškrāsns lieluma)
sinepes
pipari
sāls
5 ķiplloku daivas
2 vidēji lieli burkāni
1,5 glāzes rīsu

Tad nu tā, man viens cālis bija uz 1kg svarā un otrs kaut kur uz 800gramiem. Abus divus nomazgāju un ierīvēju ar sāli, pipariem un sinepēm. Atstāju uz kādām 30 minūtēm ievilkties.


Pēc tam sarīvēju burkānus, 3 ķiploku daivas sagriezu ripiņās, atlikušās divas strēmelītēs. Strēmelītes ielikšu iekšā vistā, bet šķēlītes sajaucu kopā ar burkāniem.



Pēc tam piebērnu nedaudz sāli un pusotru glāzi rīsus. Visu kārtīgi samaisiju. Tad ņēmu cepamo maisu un uz pannas izveidoju 2 aplīšus no rīsiem.






Tad lieku virsū vistu. Vienu galu aiztaisu ciet, stingri nosietu. Tad ieleu apmēram 1 krūzi ūdens un sienu otru galu cieši ciet. Un lieku cepties kādos 200grādos kādu 1h. Kamēr vista un rīsi mīksti.


Man vista izdalija gana daudz šķidruma, lai vēlāk nevajadzētu pieliet vēl. Bet ja ir aizdoma, ka rīsi neizsautēsies, tad 20minūtes pirms cepšanas beigām uzmanīgi attaisa viena maisa galu, ielej vēl ūdeni un atkal aizsien ciet. Tad liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz gatavs.


Nu lūk, garda, sātīga maltīte garantēta. Pie rīsiem droši var likt citus dārzeņus klāt. Man gan mājās bija tikai burkāni, tad nu iztiku ar tiem.
Lai labi garšo!

6 komentāri:

  1. milzīgs paldies par receptēm, tās ir burvīgas!

    AtbildētDzēst
  2. cik ilgi apmerm jacep?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es cepu apmēram stundu. Konvekcijas krāsnīs droši vien pietiktu ar minūtēm 40

      Dzēst
  3. Jauka recepte! Paldies!!!

    AtbildētDzēst
  4. Mīļš paldiesiņš!
    Vistiņa jau čuč bļodiņā - sinepju, sāls un piparu kompānijā un gaida lielo iznācienu!
    Izskatās, ka pēc 1,5 h ēdīsim gardas vakariņās! :)

    AtbildētDzēst