sestdiena, 2010. gada 11. decembris

Laša pastēte

Tā nu sanāca, ka manai vīra mātei ceļš pie mums sanāk tieši caur centrālo tirgu. Tākā viņa nekad nebrauc tukšā un zinot, ka gan jau es kaut kopagatavošu, vienmēr atved tirgus labumus. Šoreiz atveda laša gabalu un žāvētos laša vēderiņus. Viss jau labi, ja vien man saldētavā nemētātos laša gabals no iepriekšējās reizes. Un dzīvā atmiņā stāv arī iepriekšējā reize ar laša vēderiem, kuru tā arī beigās neapēdām. Trekni! Taču no sirds pateicos un abus produktus nobēdzināju ledusskapī.
Šorīt pie brokastu galdu, ēdot nelaimīgās lašu vēdera maizītes ar vīru spriedām, kā izmantot atvesto lasi. Neteikšu, ka mēs esam baigie laša mīļi. Man lasis vispār... nu tā, ja galīgi nekā mājās naz. Vīram savukārt labāk garšo mazsālīts vai auksti kūpināts. Spriedām, spriedām līdz vīram radās ģeniāla doma. Pastēte!!! Man jau nevajag divreiz teikt. Lūkoju interneta dzīlēs pēc laša pastētes receptes. Vienu uzgāju, kas likās pieņemama. Tur tik vajadzēja svaigu lasi, taču manā prātā nerimās doma, ka vajag sajaukt to svaigo ar kūpināto. Domāts darīts, jau pusceļā sapratu, ka ir! Ka būs!! Un tiešām, rezultātā tikām pie gardas lašu pastētes, ko arī vecākais bērns atzinīgi novērtēja.
Tātad, mums vajadzēs:
~500gr. svaiga laša steika(vai fileju)
~300gr kūpināta laša vēdera
6ēd. k. saldā krējuma
50gr sviests
1 vidēji liels sīpols
2 ķiploku daivas
oregano
sāls
pipari
2 ēd.k. sakapātu svaigu diļļu

Sākumā pārgiežam uz pusēm laša steika gabalu un liekam uz pannas, kas izklāta ar folliju. Pārkaisam ar oregano. Plānās šķēlēs sagriežam sīpolu un ķiploku, to uzliekam katra laša gabalam virsū. Pēc tam aizlokam folliju ciet un liekam cepeškrāsnī 210grādos uz kādām 30-40minūtēm.





Pēc tam izņemam no krāsns, attaisam folliju un ļaujam minūtes 10 padzist.


Tad ar dakšiņu uzmanīgi nokasam visu lasi no asakām un ādas. Sīplosu un ķiplokus droši liekot atstājot kopā ar zivi. Vēl listajai laša masai pievienojam sviestu un samaisam. Tad pievienojam 6 ēdamkarotes saldā krējuma, samaisam un tad kūpināto lasi. Visu vēlreiz rūpīgi samaisam. Sāls, pipari tiek pievienoti pēc garšas. Kad garša ir ok, ņemam blenderi un sablenderējam gaisīgā masā.






Pēc tam pievienojam sakapātās dilles, kārtīgi samaisam un pildam trauciņos. Tas arī viss.




Kopumā sanāca 3gab. 200gramīgās burciņas. Mūsu ģimenei par daudz, taču es noteikti vienu aizvedīšu vīramātei.
Lai labi garšo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru