pirmdiena, 2010. gada 20. decembris

Cūkgaļas šmoris Primas gaumē

Pirms kāda laika biju ielikusi recepti cūkgaļai ar kāpostiem kuras pamatideju aizguvu no savas draudzenes. Viņa cūkgaļu gatavoja ar skābētiem kāpostiem. Šodien kā reiz viesos brauca vīramāte, izdomāju, ka jāpacienā ar draudzenes firmas ēdienu. Kā reiz, ledusskapī bija aizķērušies skābi kāposti, kas man ko nepagatavot. Zvans draudzenei, lai nedaudz precizētu gatavošanu un uz priekšu.
Sanāca labi.

Tātad, mums vajadzēs:
cūkgaļa, vēlams ar treknumiņu
1kg skābi kāposti
3 burkāni
4 speķa šķēles
2 ķiploku daivas
garšvielas

Ideāli, ja izmanto caurraudzīti, taču es šoreiz izmantoju cūkas šķiņķi.
Gaļu sagriež vidēji lielos gabalos, apkaisu ar sāli, pipariem un garšvielām. Šoreiz man bija Santa Maria garšvielas gaļai. Kārtīgi samaisiju un ļāvu kādu brīdi ievilkties.



Tikmēr sagriezu 2 šķēles speķa, ko liku cepamtraukā. Tad sarīvēju 3 brukānus. Kārtoju cepamtraukā, pēc tam liku virsū skābos kāpostus un garšvielas. Smaržīgie pipari, parastie pipari un lauru lapa. Pāri pārkaisiju nedaudz cukuru. Cukurs pēc garšas.






Otras divas speķa šķēles sagriezu gabaliņos, piespiedu klāt 2 ķiploku daivas un iemaisiju gaļā. Tad gaļu kārtoju uz kāpostiem virsū pārklāju ar foliju un liku cepeškrāsnī cepties. Cepu apmēram 220grādos kādu pusotru stundu. Faktiski līdz gaļa un kāposti mīksti.




Kad gaļa mīskta, noņēmu foliju un ļāvu virspusītei apcepties brūnai. Servēju ar vārītiem kartupeļiem.


Aromāts bija tik kārdinoš, ka pēc pagatavošanas ķērāmies uzreiz pēc ēšanas. Tik pēc tam piefiksēju, ka nenobildēju galarezultātu kopumā. Nu vairs neko! Labi, ka vēl viss nebija noēsts.

Labu apetīti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru