otrdiena, 2010. gada 28. decembris

Cūkgaļas iesmiņš

Es reti, kad ļaujos eksperimentēt virtuvē. Kaut kā nav īsti pārliecības, ka gala rezultāts būs tieši tāds, kādu es to esmu iedomājusies. Atzīšos, ar skaudībi nolūkojos cilvēkos, kas ar vieglu roku saliek daž ne dažādākos ēdienus un garšvielas kopā un uzbur fantastisku ēdienu. Es sevi vairāk pieskaitu pie sekotājiem, kas atkārto jau pārbaudītas vērtības.
Taču ik pa laikam sagibas kaut ko neierastāku pagatavot, kādu interesantu garšas salikumu, lai pēcāk karbonāde vulgaris garšotu atkal ne tik ierasti. Tad nu apklaušinu savas draudzenes, lai padalās ar interesantām receptēm, idejām. Un ļoti labi, ka ir šādi cilvēki manā draugu pulkā.
Šoreiz tiku pie interesantas receptes, cūkgaļas iesmiņa kura marinādē tiek izmantots kanēlis, koriandrs un muskatrieksts. Pilns Ziemassvētku komplekts.
Atzīšos, īsti pārliecināta par gala rezultātu nebiju, taču uzticējos draudzenei, kas noteikti zina ko dara un atkārtoju viņas recepti. Sanāca garšīgi!


Tātad, mums vajadzēs:
500-700gr cūkas kakla karbonādes
2-3 ķiploku daivas
1 vidēji liels sīpols
1-2 vidēji lieli tomāti
2ēd.k. eļļas
1(nepilna). kanēlis
1/2tēj.k. muskatrieksta
1tēj.k. ķimenes
1/2tēj.k. koriandrs
pipari
sāls

Gaļu sagriež vidēji lielos gabalos un liek bļodā.

 Pēc tam pievieno gaļai 2 ēdamkarotes eļļas. Atsevišķā bļodā sajauc visas garšvielas, kanēli, muskatriekstu, koriandru, ķimenes un piparus. Sajauc visu un ber virsū gaļai. Visu kārtīgi samīca.





Pēc tam ķiplokspiedē izspiež ķiplokus un pievieno gaļai. Visu kārtīgi samīca un ļauj kādas minūtes 30 marinēties.


Timēr gabalos sagriež tomātu un sīpolus. Kad gaļa iemarinējusies pieber sāli un tuč cukuru, tas viss pēc garšas, samīca un sprauž uz iesmiņiem pa vidam liekot tomāta un sīpola gabaliņus.



Pēc tam liek uz cepamās pannas un cep 200grādos kādu 40-50minūtes. Tā teikt, līdz gaļa mīksta. Virspusē es uzbēru atlikušos tomātus un sīpolus.



Mmmmm... sulīga un garšīga gaļiņa. Ideāli garšos, ja klāt būs kāda saldskāba mērcīte vai pirms cepšanas beigām pagrillēta, ja vien ir šāda funkcija cepeškrāsnij!

Paldies Lindai par burvīgo recepti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru