ceturtdiena, 2010. gada 9. decembris

Cūkgaļa ar āboliem un sīpoliem

Šodien tāds izcils laiks aiz loga. Visu dienu snieg un snieg. Man jau sniegs patīk un domās jau esmu vietējā mežā baudot ziemas priekus kopā ar bērniem.
Taču sapņi ir sapņi, bet šodien ir ceturtdiena un jāgatavo ģimenei vakariņas. Laiks, rāmai pastaigai līdz bodei, galīgi nepiemērots. Ne jau dēļ sniegošā sniega, bet gan dēļ netīrītajām ietvēm. Tapēc, lai nebojātu nervus ne sev, ne bērniem, ne arī sētniekam. Paliku mājās un ielūkojos saldētavas dzīlēs.
Šeit atzīmēšu, ka man saldēta gaļa nu tā, ne visai iet pie sirds. Pēc manām domām, gaļa zaudē savu aromātu, garšu. Taču saldētie produkti lieti noder, kā reiz šādos gadījumos. Kad negribas nekur no mājas kustēt laukā, bet gribas sātīgas vakariņas.
Tad nu lūk, izķeksēju saldētu cūkgaļas gabalu, kas atgādināja karbonādes gabalu. Cept karbonādes man galīgi nebija iekšās. Tad nu pameklējot interneta dzīlēs, atradu receptes kur nepieciešams bija cūkgaļa, sīpoli un āboli!
O!! Kā reiz, mājās viss nepieciešamais ir. Izlasot visas receptes, savelku vidējo aritmētisko un patapināju ģimenei vakariņas. Manuprāt, izdevās!



Tātad, mums vajadzēs:
~ 500gr. cūkgaļu
3 vidēji lieli sīpoli
3 vidēji lieli āboli
3 ēd.k. medus
1,5ēd.k. olīveļļas
garšvielas

Tad nu tā, cūkgaļas gabals, vienalga kāds. Kāds mājās ir, būs labi. To vajag sagriezt smalkās, smalkās strēmelītēs. Tākā man gaļa nebija līdz galam atsalusi, tas izdevās lieliski.
Pēc tam apkaisam ar garšvielām. Man ir tādas, kas domātas gaļai. Bet šeit brīvs fantāziju lidojums. Un pielēju 1,5 ēdamkarotes eļļas. Visu rūpīgi samaisa un ļauj kādu brīdi ievilkties.

 Tikmēr sagriežam 3 sīpolus pusaplīšos. Nomizojam 3 ābolus, izgriežam serdi un sagriežam smalkās šķēlītēs.




Tad uzkarsējam pannu un liekam apcepties gaļu. Uzberam sāli, sagaidam, kad nedaudz "aprauj"gaļu un uzlejam apmēram 3 ēdamkarotes medus. Samaisam, kādu minūti uzkarsējam un beram cepamtraukā iekšā. Uz tās pašas pannas beram sīpolus un ābolus.



Ābolus ar sīpoliem apcep kādas 2-3minūtes, Kamēr sīpoliem sāk kļūt caurspīdīgi un āboli sakrītas nedaudz. Tad beru klāt pie gaļas, samaisu.

Un to visu lieku cepeškrāsnī uz kādiem 220grādiem kādas 30 minūtes. Galarezultātā sanāk maiga cūkgaļa. Āboli dod tādu patīkamu saldskābu garšu.


Lai labi garšo!


2 komentāri:

  1. Noteikti ļoti garšīgi! Es šovakar gatavoju cūkgaļu ar ananāsiem. :) Un ievadam jau tieši nodomāju, ka minēšu - cūkgaļa tik lieliski saiet kopā ar divām lietām - vai nu āboliem vai ananāsiem.

    Šis mums nebij ābolu gads, tāpēc šogad topā ar ananāsiem.

    AtbildētDzēst
  2. Noteikti gaidīšu recepti ar ananāsiem :)

    AtbildētDzēst