ceturtdiena, 2010. gada 16. decembris

Cāļa zupa dvēselei

Agrāk bija domugraudu grāmata ar šādu nosaukumu. Man tas tā iepatikās un nereti vistas zupas saucu tieši tā, par cāļa zupu dvēselei. Tam gan izskaidrojums cits. Aukstā laikā tā patīkami sasilda un pēc ieilgušām svinībām, otrā rītā uzmundrina.
Tapēc piedāvāju savu versiju par cāļa zupu dvēselei.


Tātad, mums vajadzēs:
vistas ragū
burkāni
tomāti
sīpoli
ķiploki
smalkie makaroni
garšvielas
sviesta pika

Daudzumus var variēt paši. Es izmantoju 2 burkānus, 3 tomātus, 1 sīpolu, 3 ķiploku daivas.
Tātad sākumā izkausē nedaudz sviesta un apcep vistu. Tad liek katlā, pielej ūdeni un uzvāra.



Kad parādās putas, rūpīgi tās nosmeļam. Sagriežam sīpolus, ķiplokus un sarīvējam burkānus. Tos arī, nelielā sviesta daudzumā apcepam līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pēc tam pievienojam zupai, kā arī pieberam pārējās garšvielas. Pipari, smaržīgie pipari, kaltētie zaļumu, sāls, cukurs. Un uz mazas uguns ļaujam vārīties minūts 20.







Kamēr zupa vārās, sablenderējam tomātus un pivienojam zupai. ļaujam zupai turpināt vārīties līdz gaļa mīksta.




Kad gaļa mīksta, izķeksējam to laukā. Atdzesējam un nokasam gaļu no kauliem, pēc tam pievienojam atpakaļ zupai. Tikmēr zupai vienojam sauju - divas smalkos makaronus, skatoties cik liels katls.




Nu lūk, cāļa zupa dvēselei gatava. Iesildina kā miesu tā garu!
Labu apetīti.

1 komentārs:

  1. Taisīju jau otro reizi un sanāk burvīgi! Viens no ārkārtīgi retajiem ēdieniem,kam meita prasa - vēl. :)

    AtbildētDzēst